2009

Zware schaakavond bekerfinalisten

De tweede ronde van de interne bekercompetitie van de Baarnse Schaakvereniging begon met zware partijen voor Vincent Pandelaar en Arthur Vlug, de finalisten van vorig seizoen. Het Baarnse viertal speelde zijn eerste externe competitiewedstrijd tegen Zeist en dat werd geen eenvoudig Sinterklaaskadootje.Pandelaar had het niet getroffen met de loting voor de tweede ronde van de interne bekercompetitie. Hij moest afgelopen vrijdag de strijd aanbinden met Waldemar Moes, momenteel koploper in de interne competitie. Na een zware avond schreef Moes de overwinning op zijn naam en gaat door naar de kwartfinale. Triest dat de bekerwinnaar van vorig seizoen er al zo vroeg uit ligt.
De andere finalist van vorig seizoen – Arthur Vlug – had aan nieuwkomer Henri Spijkerman een harde dobber. Na een zeer lange partij maakte Spijkerman in het eindspel een kleine fout waar Vlug slim van wist te profiteren.

Sinterklaas
Onder genot van speculaas, pepernoten en chocolade speelde het Baarnse viertal vrijdag tegen het sterke viertal van Zeist zijn eerste externe wedstrijd. Op de borden 3 en 4 moesten Kasper Wiegers en Ton Koekkoek zich gewonnen geven, maar Yme Brantjes versloeg op bord 1 keurig zijn sterke vrouwelijke tegenstander. Wel spijtig voor mevrouw Oskam, die nog wel zo aardig was geweest chocoladeletters uit te delen. Alle ogen waren vervolgens gericht op bord 2 waar Rob Boss goed tegenstand bood aan zijn Zeister opponent. Het lukte Boss zijn tegenstander onder druk te houden waardoor deze veel denktijd verbruikte. Zó veel dat Boss – die zelf vaak in tijdnood komt – op tijd won in een stelling waar hij wel iets beter stond, maar nog geen winst had kunnen vinden. Het viertal mocht dan ook niet ontevreden zijn met het 2-2 resultaat.

Interne competitie
Voor de twaalfde ronde van de interne competitie stonden verder nog vier partijen op het programma. Daan Lensink deed goede zaken door Bert van Klingeren te verslaan. Thijs Michels komt door zijn overwinning op Wim van Teutem al heel dicht bij een toptienklassering. Rienk Andriessen schreef weer een overwinning bij door Peter Vegter te verslaan. En Johan Vermulst behaalde toch een niet onverdienstelijke remise tegen Conrad Keijzer.

Uitslagen van de 12e ronde
Uitslagen

Lensink – Van Klingeren	        1-0
Michels – Van Teutem		1-0
Andriessen – Vegter		1-0
Vermulst – Keijzer		remise
Beker:
Moes – Pandelaar		1-0
Spijkerman – Vlug		0-1

Tussenstand na de 12e ronde
Stand

1. Moes		        544
2. Losekoot		508
3. Vlug			451
4. Overbeek		434
5. Meijer		407
6. Lensink		389
7. Van Brummelen	382
8. Van Voorthuizen	377
9. Raudenbusch		360
10.Brantjes		343

Vrijdag 11 december wordt de dertiende ronde van de interne competitie gespeeld. Speellocatie: De Leuning, Oranjestraat 8 in Baarn. Vanaf 18.30 uur schaken de jeugdleden en zijn er ook – voor de laatste keer dit seizoen – jeugdschaakactiviteiten in het kader van High Five. Zowel het seniorenachttal als het seniorenviertal speelt een externe uitwedstrijd. Meer informatie over schaken in Baarn is te verkrijgen bij secretaris Ton Koekkoek (tel. 06 46078172), jeugdleider Pascal Losekoot (tel.035-6012745), en via www.baarnseschaakvereniging.nl—Ton Koekkoek