Toernooien, Uitgelicht, Volwassenen

Zomerschaak 2019 prooi voor René Buisman

Zomerschaak 2019 prooi voor René Buisman

Op 5 achtereenvolgende – soms zéér warme – dinsdagavonden vanaf eind juli werd weer gestreden voor de zomerschaaktitel van de Baarnse Schaakvereniging. Traditiegetrouw vond dit weer plaats bij café De Verfrissing aan de Oosterstraat in Baarn.

Zoals altijd was de rust uiteraard niet gegarandeerd, maar dit keer was er wel erg vaak Champions League voetbal op de vele schermen in het café. Dat leidde dus ook tot veel niet-schakende bezoekers. Sfeer en kabaal genoeg dus! Dankzij het prachtige zomerweer kon er gelukkig meestal op het terras geschaakt worden en daar werd gretig gebruik van gemaakt.
Met een gemiddelde van ongeveer 8 schakers per avond was de opkomst wel iets lager dan voorgaande jaren, maar genoeg om er een spannende competitie van te maken. In totaal namen er 16 verschillende spelers deel, waarvan 3 niet-leden. De oud-leden Hans van der Hoorn en – vooral- Albert van der Heijden (die als derde eindigde) lieten merken dat ze het schaken zeker nog niet verleerd zijn.

René Buisman poseert als trotse Zomerschaakkampioen
Niet-lid René Buisman ging echter met de eer strijken en werd zomerschaakkampioen 2019. Alleen Martijn Kruiswijk wist van hem te winnen, terwijl René verder alleen met Pascal Losekoot de punten moest delen. Een eervolle vermelding voor Erik van Lier, die knap als tweede eindigde.

Eindstand:
				Aantal partijen	Punten
1.	René Buisman     	 8		6.5
2.	Erik van Lier 	    	10		6
3.	Albert van der Heijden  9		5.5
4.	Martijn Kruiswijk    9		4.5
5.	Rogier Burger      6		4
6.	Ton Koekkoek       7		4
7.	Hans van der Hoorn    4		2.5
8.	Mario Lambrechts     6		2.5
9.	Pascal Losekoot     2		1.5
10.	Ed Duister        2		1
11.	Christian Krijnen    2		1
12.	Thur Breukers     	 2		1
13.	André van der Braak   2		1
14.	Walter Schram      1		0
15.	Johan Vermulst      2		0
16.	Henk Willemsen      4		0

foto’s: Ton Koekkoek

Vrijdag 6 september begint het echte schaakseizoen weer! Uiterlijk 19.55 uur aanwezig zijn in het Rode Kruisgebouw!

1 comment

 1. Mooi van mijn goede vriend rene! Hij schaakt niet zo vaak meer maar kan het nog steeds blijkbaar. Vanuit Zwolle Zuid Schaakt! Van harte. Ludie olthof

Comments are closed.