2006

WK: Robin van Kampen: gedeeld tiende

Robin van Kampen speelt vanaf 19 oktober bij het Wereldkampioenschap jeugdschaak tot en met twaalf jaar, in Batumi, Georgië. Uiteraard zijn we benieuwd hoe het hem daar vergaat, dat kan je op deze pagina volgen.
 

Links

Weblog van de Nederlandse selectie:
http://schaakuitzendingen.web-log.nl (Tip!)

Toernooiresultaten

Officiële toernooiwebsite (geen tip!)

Ronde 1 en 2

Robin heeft de eerste ronde gewonnen, de tweede moest hij tegen streek- en land- en trainingsgenoot Hugo ten Hertog. Toch jammer dat je twee vliegreizen en een lange busreis maakt, twee visa en bijzondere stempels krijgt, om dan al in de tweede ronde tegen elkaar ingedeeld te worden…

Na zes zetten besloten beide spelers tot remise. Ik kan me dat wel voorstellen; Robin en Hugo hebben al heel vaak tegen elkaar gespeeld en zo’n onderling duel zo vroeg in het toernooi levert nogal wat stress op.

Ronde 3 (21 oktober)

Een bericht van moeder Monique uit Georgië in mijn mailbox:
"Vandaag derde ronde, Robin had niet zo heel goed geslapen.
De Grieken zijn een beetje lawaaierig waardoor het soms wat moeilijk in slaapvallen is. De sfeer is prima.
De eerste partij van Robin was een mooie partij, hij kreeg de Pirc tegen zich maar zijn tegenspeler deed het niet goed. "

Robin verloor zijn derde partij. De officiële toernooisite (zie link hierboven) heeft een veelbelovende introductie maar informatie is er "under construction " of niet te vinden. Het schaakuitzendingen.web-log.nl is wel weer bijgewerkt.

Ronde 4 (22 oktober)

Robin wint.

Ronde 5 (23 oktober)

Robin wint weer.

Ronde 6 (23 oktober)

Robin wint opnieuw! Hij staat nu met 4,5 uit 6 op de elfde plaats (gedeeld zesde). Onze clubgenoot speelt morgen een belangrijke wedstrijd tegen de als vierde geplaatste IM Ray Robson (die een rating van 2217 heeft). Dat is tevens de eerste tegenstander met een (FIDE) rating. Maar vandaag eerst: een rustdag.

Robin, rust goed uit en zet ‘m op morgen!

Ronde 7 (25 oktober)

Robin gaat prima. Partijen heb ik nog niet gezien, maar punten zeker wel. Na een rustdag stonden er weer twee partijen op het programma. De eerste partij eindigde in remise, in de tweede, met zwart, versloeg hij Adith Jagadish uit India (rating 2162). Robin heeft nu 6 uit 8, een stand ergens in de top tien, dat hangt af van de andere uitslagen die nog niet bekend zijn.

De komende drie dagen, donderdag, vrijdag en zaterdag, speelt Robin telkens één partij. Zondag is de terugkomst op Schiphol, het tijdstip volgt later.

Robin, ga door, ga door!

Uitslagen zevende ronden

Uitslagen achtste ronde

Ronde 9 (26 oktober)

De negende ronde is helaas geëindigd in een nederlaag voor Robin. Zes uit negen nu. Geen wereldkampioen dus (voor zover dat erin zat…). Maar met nog twee ronden te gaan gaat de strijd om een mooie positie door.

Uitslagen negende ronde

Ronde 10 (27 oktober) en aankomst Schiphol

Robin heeft vandaag een half punt toegevoegd aan zijn resultaat en staat dus op 6,5 uit 10.

Kom op Robin, nog één partij, op naar de 7,5!

De Nederlandse delegatie komt zondag om ongeveer 16:40 uur aan op Schiphol.

Ronde 11 (28 oktober)

Robin heeft het toernooi afgesloten met een remise. Daarmee is hij op 7 uit 11 geëindigd, goed voor de gedeeld tiende plaats! Nooit eerder deed een jeugdspeler van onze vereniging het zo goed op een WK of EK. Zondag werden hij en zijn moeder door ons (de jeugdleider en de voorzitter) verwelkomd op Schiphol. Robin was moe, maar zeker tevreden, en had onderweg al een aantal partijen ingevoerd zodat ik nog enkele van zijn kunststukjes kon bewonderen.

—Pascal Losekoot