2009

Witte vrijdag voor schakers

Zo vlak voor Goede Vrijdag en Witte Donderdag was er sprake van een Witte Vrijdag: bijna alle witspelers wisten hun partij te winnen. Alleen zwartspeler Henk Meeuwissen onttrok zich aan deze wetmatigheid door witspeler Reinier Schaap te verslaan. De met wit spelende Pascal Losekoot blijft aan kop, voor de niet spelende Waldemar Moes en Arthur Vlug die eveneens de witte stukken hanteerde.Reinier Schaap en Henk Meeuwissen waren al snel klaar vrijdag. Schaap was naar eigen zeggen (van het bord) geveegd door zijn tegenstander. Ook Pascal Losekoot was snel klaar. Simon van Voorthuizen speelde de verkeerde pion voor zijn koning en kon daarna mat niet meer voorkomen. Arthur Vlug speelde juist een lange partij tegen Marco Meijer. Na een late rochade van Vlug werden beide koningen aangevallen. Meijer zag daarbij in tijdnood een verdediging van Vlug over het hoofd, waardoor een stukoffer slecht uitpakte.

Ook Ashley Krishnasing en Werner Raudenbusch speelden lang door. Raudenbusch had moeite zijn dame, loper en paard goed samen te laten werken, terwijl Krishnasing met zijn dame en toren wel voor de nodige dreigingen zorgde. Met ook nog de tijd in zijn nadeel kon Raudenbusch de stelling niet meer houden.

Teleurstelling
Rienk Andriessen en Johan Vermulst gingen lange tijd gelijk op. Toen Andriessen in de stelling van Vermulst kon komen en daar pionnen wegsnoepen, was het over. Ook Rien van Brummelen kon het niet bolwerken. Hij had dan ook eerste achttalspeler Jan Overbeek met de witte stukken tegenover zich. Ger Oldekamp kon tegen Peter Vegter slechts een klein voordeeltje bereiken. Oldekamp won een pion, maar dat bleef in een toreneindspel niet meer dan een dubbelpion. De partij leek op remise af te stevenen, maar Vegter liet zich tot zijn grote teleurstelling toch nog verschalken. Het was dan ook Oldekamp die met de witte stukken speelde.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Losekoot - Van Voorthuizen	1-0
Vlug - Meijer      	1-0
Krishnasing - Raudenbusch 	1-0
Andriessen - Vermulst  	1-0
Overbeek - Van Brummelen	1-0
Schaap - Meeuwissen   	0-1
Oldekamp - Vegter    	1-0

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Losekoot   	1004
2. Moes     	 972
3. Vlug     	 931
4. Brantjes   	 866
5. Meijer    	 792
6. Lensink    	 773
7. Krishnasing  	 755
8. Overbeek   	 743
9. Van Voorthuizen 	 742
10. Spijkerman 	 724

Huisschakers
Aanstaande vrijdag is er geen competitieronde in verband met Goede Vrijdag. Voor wie dat wil kan er echter wel geschaakt worden in een onderling paastoernooitje. Aangezien het de eerste vrijdag van de maand is, zijn ook de huisschakers van harte welkom om een recreatief partijtje te schaken, ditmaal in paasstemming. Dit alles vindt plaats vanaf 19.45 uur in De Leuning, Oranjestraat 8.
Meer informatie over het schaken in Baarn is te vinden op de website www.baarnseschaakvereniging.nl. U kunt ook contact opnemen met de secretaris, Ton Koekkoek, tel. 5420605, of de jeugdleider, Pascal Losekoot, tel. 6012745.
—Marco Meijer