2005

Witkamp wint schaakbeker

Jarno Witkamp versloeg vrijdag Robin van Kampen in de finale van de bekerstrijd van de Baarnse Schaakvereniging. Pascal Losekoot profiteerde dubbel, want door winst op Arthur Vlug nam hij de koppositie in de interne competitie van Robin van Kampen over.
Ook dit seizoen waren de bekerfinalisten aan elkaar gewaagd. Evenals vorig seizoen (Losekoot-Drost) eindigde de reguliere finalepartij tussen Robin van Kampen en Jarno Witkamp in remise. Na een barragepartij wist Witkamp echter zijn slag te slaan. En zo kan Witkamp voor het eerst de kampioensbeker van de bekercompetitie in Baarn in ontvangst nemen. Een knappe prestatie tegen de zich dit seizoen bijzonder sterk ontwikkelende Van Kampen.

Pascal Losekoot deed goede zaken met zijn winstpartij tegen Arthur Vlug. Hij nam fraai de koppositie van Robin van Kampen over en de rest van het deelnemersveld, aangevoerd door Marco Meijer – die knap van Jan Overbeek won -, staat al op grote afstand. Met nog vier ronden te gaan, lijkt hij klaar voor een hervatting van zijn eerdere serie clubkampioenschappen.

Vincent Pandelaar steeg met stip van de elfde naar de vierde plaats door Michiel van Schaik te verslaan. Daan Lensink hield Werner Raudenbusch knap op remise. In zijn partij tegen Ton Koekkoek had er voor Rienk Andriessen misschien meer in gezeten, maar na een gedwongen dameruil kon Koekkoek zijn achterstand in pionnen inlopen en het eindspel in zijn voordeel beslissen. Rob Boss mocht niet ontevreden zijn met het remiseresultaat tegen Ger Oldekamp, want laatstgenoemde had wel wat winstkansen laten liggen.
Rien van Brummelen had deze cyclus tot afgelopen vrijdag nog geen enkele partij gewonnen. Dit keer speelde hij echter uiterst geconcentreerd en dat was net iets te veel voor Johan Vermulst. Na twee winstpartijen achter elkaar moest mevrouw Ensink haar meerdere erkennen in Reinier Schaap. Peter Vegter verkondigde na zijn nederlaag tegen Hans van Briemen, dat hij best een aardige partij had gespeeld. Dat betekent dus wel dat Van Briemen een heel goede partij speelde.
Bij de dames was mevrouw Van Helden te sterk voor mevrouw Paalman.

Uitslagen van de 8e ronde
Uitslagen

Vlug-Losekoot		0-1
Meijer-Overbeek		1-0
Pandelaar-Van Schaik	1-0
Raudenbusch-Lensink	remise
Andriessen-Koekkoek	0-1
Boss-Oldekamp		remise
Vermulst-Van Brummelen	0-1
Ensink-Schaap		0-1
Van Briemen-Vegter	1-0
Paalman-Van Helden	0-1
BEKERFINALE:
Van Kampen-Witkamp	remise
(Witkamp wint na barrage)

Tussenstand na de 8e ronde
Stand

1. Losekoot		76
2. Van Kampen		73
3. Meijer		63
4. Pandelaar		59
5. Vlug			57
6. Moes		        57
7. Van Voorthuizen	56
8. Raudenbusch		55
9. Overbeek		54
10.Witkamp		53

Elke dinsdagavond kan iedereen vrij komen schaken, in brasserie&grandcafe Le Maire aan de Brink; aanmelden hoeft niet, vanaf circa 20.00 uur is men van harte welkom.—Ton Koekkoek