Extern, Uitgelicht, Uncategorized, Volwassenen

“Wil je ook een slok?”

“Wil je ook een slok?”

Baarn 1 speelde donderdag in Hilversum tegen HSG 3. Het was een avond met spanning, lange partijen, tijdsproblemen, wodka en het belangrijkste: een 3,5 – 4,5 overwinning voor Baarn!

David Knight speelde op bord 5 met wit een Schotsgambiet. Gelukkig ging de tegenstander van David een variant in die David goed kende. Hij won hierdoor op de 19e een pion waardoor hij ook een vrijpion door kreeg. David speelde het hierna goed uit en won.

HSG3-Baarn1_03
Ed Duister kreeg op bord 7 een Morragambiet op het bord. Hij kwam aardig uit de opening, maar liet op een gegeven moment zijn paard in staan. Ed verloor zijn paard en even later de partij.

Het begon nu al wat later te worden. Hierdoor begonnen sommige mensen in tijdnood te komen. Zo ook Michiel van Schaik op bord 6. Hij kreeg een goed eindspel op het bord. Michiel had ook sterke velden en kwam goed binnen. Alleen om in deze positie te komen had hij veel tijd gebruikt en ging door zijn vlag. Jammer!

Rob Bos speelde als invaller op bord 8. Rob kwam met een wat mindere stelling uit de Slavische opening. Hij kreeg een matige loper die tegen zijn eigen pionnen aankeek. Het was erg lastig en hij moest erg passief spelen HSG3-Baarn1_04om er nog iets uit te halen. Helaas lukte dit niet. Nu stonden wij met 3 – 1 achter.

Op bord 4 speelde Marco Meijer ook een lastige en passieve partij. De tegenstander viel aan en Marco moesten het allemaal keepen. Het leek erop dat het remise zou worden, maar de tegenstander dacht te lang na en ging net zoals Michiel door zijn tijd.

Pascal Losekoot, die intern bij Hilversum speelt, moest nu tegen zijn club. De tegenstander kwam aan het bord met een fles wodka. Hij bood Pascal zelfs een slok aan, wat deze beleefd weigerde. Pascal, die in een toernooi in Duitsland een bietensapdrinker had verslagen, zag dit als een nieuwe uitdaging. Hij kwam met 2 pionnen meer goed uit een Scandinavische opening. Maar zijn stukken waren slecht ontwikkeld. Hij offerde één pion om meer tegenspel te krijgen en langzaam maar zeker speelde Pascal hem naar de afgrond. Hij won mooi in het toreneindspel. Het stond weer gelijk: 3 – 3!

Op bord 3 kreeg Kasper Wiegers net zoals David Schotsgambiet op het bord. Alleen ging Kasper een andere variant in. Hij won na een fout van de zwartspeler een pion. Daarna ging Kasper een goed toreneindspel in met één pion meer. Na lang schuiven en veel ruilen kon Kasper dat ene pionnetje promoveren en won.

We staan 3 – 4 voor. Alle ogen op Ashley gericht, die na een Franse Tarrasch niet erdoor heen kwam. Zijn tegenstander speelde het heel erg goed en hield alles goed dicht. In het eindspel kreeg Ashley iets betere kansen, maar ook dat keepte de Hilversummer goed. In de eindspel stond de tegenstander iets beter, maar in verband met de tijdnood van beide spelers bood hij remise aan, die Ashley maar al te graag accepteerde.

Een mooie 3,5 – 4,5 overwinning in Hilversum. Nu houdt Baarn 1 druk op Barneveld, die tweede staan.

Enkele partijen

3 comments

  1. Leuk verslag om te lezen hoor 😀 Laat de ophef van Kaspers tegenstander rondom de game maar eff buiten spel idd 😛

  2. Prachtige eindspeltechniek trouwens van Kasper! Bijzonder sterk het voordeel naar winst uitgespeeld.

Comments are closed.