Volwassenen

Weense avond: Sachertorte en schnitzelschaak

Vrijdag stond – nog maar een maand na de Siciliaanse schaakavond – de clubavond van de Baarnse Schaakvereniging in het teken van Wenen. De avond werd begonnen met een uitleg door Ashley Krishnasing van de Weense opening. Vervolgens werden er twee partijen gespeeld met de verplichte zetten 1.e4 e5 2.Pc3 Pf6 3.f4. Veel zwartspelers kozen hier voor de tegenaanval door het centrum: 3…d5, een sterke antwoord.

“When will you realize – Vienna waits for you?”

Rob Boss had weer heel erg zijn best gedaan en een prachtige Sachertorte gemaakt (in de foto nog niet helemaal “opgemaakt”), en daarnaast kleine Wiener Schnitzeltjes aan stokjes met de Weense vlag erop. Met enige moeite had Pascal Losekoot een bijpassende Oostenrijkse rode wijn gevonden – geen eenvoudige opgave – die “best goed te drinken was” volgens enkele kenners, maar “toch ook wel enige kracht miste”, volgens een ander.

Het schaken verliep in een gezellige sfeer, en zoals altijd was lang niet iedereen even tevreden over de voorgeschreven zetten.

Tot slot nog een toepasselijk nummer. En nee, niet “Vienna” van Ultrafox …

 

1 comment

  1. Ja, het was gezellig en de rode wijn was prima drinkbaar… ­čÖé Dank voor een mooie avond! Enne, de groep heet Ultravox Pascal, met een v. Te ver voor jouw tijd vrees ik ­čśë

Comments are closed.