2009

Waldemar Moes wint oliebollentoernooi

Vrijdag 18 december vond in De Leuning het jaarlijkse oliebollentoernooi van de Baarnse Schaakvereniging plaats. In een gezellig sfeer werden zeven ronden snelschaak gespeeld. Waldemar Moes werd de duidelijke winnaar door al zijn partijen te winnen. Maar er was een prijsje voor alle deelnemers.Het traditionele oliebollentoernooi van de Baarnse Schaakvereniging vond dit jaar wat eerder plaats dat de schakers gewend zijn. Dat komt omdat de volgende vrijdagen door Kerst en Nieuwjaar niet geschikt zijn. De deelnemers lieten zich de oliebollen en appelbeignets er niet minder door smaken. Tussen de rondes door was er daarnaast ook voldoende tijd om bij te praten met leden en enkele oudleden die ook weer op het evenement waren afgekomen.

Het sportieve gedeelte werd met glans gewonnen door Waldemar Moes. Ashley Krishnasing veroverde de tweede plaats, maar moest 1,5 punt toegeven op de winnaar. Arthur Vlug en Johan Hut deelde de derde plaats. De avond van Hut kon al niet meer stuk toen een jeugdige tegenstander hem complimenteerde met zijn spel: "U bent vast een professioneel schaker. "

De eindstand

1. Moes     7
2. Krishnasing  5.5
3. Vlug     5
  Hut      5
5. Overbeek   4.5
  Brantjes   4.5
7. Evers     4
  Spijkerman  4
  Koekkoek   4
  Wiegers    4
11.Witkamp    3.5
  Meijer    3.5
  Losekoot   3.5
14.Boss     3
  Duister    3
  Vegter    3
  Van Brummelen 3
  Raudenbusch  3
19.Kleynjan   2
  Schaap    2
  Van Klingeren 2
  Vemulst    2
  Andriessen  2
24.Beekhuis   1

Wegens de feestdagen is de eerstvolgende clubavond pas op vrijdag 8 januari 2010. De jeugd speelt nog wel voor die tijd. Maandag 21 tot en met woensdag 23 december vinden de regionale jeugdkampioenschappen plaats in Het Brandpunt. Het oudjaarstoernooi voor de Baarnse jeugd wordt gehouden op woensdagmiddag 30 december. Meer informatie over deze evenementen kunt u vinden op www.baarnseschaakvereniging.nl. U kunt ook contact opnemen met Pascal Losekoot, tel. 6012745.—Marco Meijer