Beker (intern), Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Vuurwerk

Vuurwerk

De eerste partijen van het nieuwe jaar zijn gespeeld. Op oudejaarsavond keken de schakers het vuurwerk de lucht in, een week later in het EHBOgebouw vuurwerk op de schaakborden. Vergezeld door lekkere hapjes aan de bar, hadden de schakers een gezellige avond. Zet u schrap, want er zijn wat spannende uitslagen.

Het begint al bovenin. Knight start het jaar lekker. Derde op de ranglijst. Met wit tegen Losekoot is niet makkelijk. Zeker niet als Knight flink onder druk gezet wordt door het loperpaar van Losekoot. Stug verdedigen. Het werkt. Losekoot komt in tijdnood, Knight schuift de partij uit naar de winst.
Breukers komt met zwart tegen Krishnasing als favoriet uit de opening. Bijna weer een verrassing. De afronding van Breukers is niet scherp genoeg. Als de kansen keren pakt Krishnasing de winst.
Deze avond wederom twee jeugdleden, Droogh en Burger, tussen de senioren. Droogh, achter de witte stukken tegen Boss, staat in het middenspel iets slechter met een toren tegen Boss met loper+paard+pion. Gelukkig voor Droogh staan er ook nog een aantal pionnen op het bord. Daar kun je soms mee toveren. Simsalabim Droogh krijgt een vrijpion, en nog een vrijpion. Gewonnen.
Burger met wit tegen Krijnen had een lastige avond. Een complexe stelling op het bord vergt uiterste concentratie van beide spelers. Burger vergist zich in de uitkomst van een combinatie.
Van Brummelen vergeet een aftrekschaak tegen Lambrechts te voorkomen. Toren eraf.
Raudenbusch, achter de witte stukken, zet met dame en loper veld h7 onder druk, waarachter de gerokeerde koning van Michels. Stukwinst voor Raudenbusch als de aanval wordt versterkt met wat pionnen.
160108 Schram-Kruiswijk2
Schram en Kruiswijk zetten om de beurt een aanval in op de koning van de tegenstander. De kunst van het verdedigen zit er aan beide kanten goed in. Remise.
Van Klingeren ziet met wit al in de opening een stuk in de doos verdwijnen. Meeuwissen weet er niet van te profiteren. Allebei evenveel punten in de uitslag.
Ondanks een slechte opening wint mevrouw Roothaan tegen Vermulst toch een paard tegen twee pionnen. Mocht niet baten. De stukken van Vermulst zijn veel actiever en beslissen de partij.
Mink en Keijzer maken beiden geen fouten. Alle pionnen nog op het bord. Remise.

Op het programma staan ook vier partijen voor het bekertoernooi.
Wiegers speelt graag op het randje. Dit keer zet hij met zwart tegen Lensink een scherpe stelling op het bord. Als de storm is geluwd staat Lensink beter en wint de partij.
160108 Jan-Ed2_1
Timmerman met wit tegen Duister. In de opening verspeelt Duister simpel een pion. In het middenspel mag Duister tactisch wat combineren. Timmerman verspeelt een kwaliteit, een pion, en in de tijdnoodfase de partij.
De Vries heeft, met zwart, door het grote ratingverschil genoeg aan remise tegen Spijkerman om zich te plaatsen voor de volgende ronde in het bekertoernooi. Als De Vries op de damevleugel terrein wint, kan Spijkerman een loper offeren voor een winnend ogende koningsaanval. Als Spijkerman scherpte mist in de afronding kan De Vries nog net ontsnappen. Remise.
Als Koekkoek tegen Van Lier twee pionnen en een kwaliteit wint wordt het toch nog spannend als beide spelers een pion naar een dame kunnen laten promoveren. De pion van Koekkoek is één zet eerder aan de overkant en die dame wint de partij.

Uitslagen ronde 16
Knight      - Losekoot      1-0
Lensink      - Wiegers       1-0 (Beker)
Krishnasing  - Breukers      1-0
Spijkerman   - De Vries    remise (Beker)
Timmerman    - Duister       0-1 (Beker)
M Lambrechts - Van Brummelen 1-0
Raudenbusch  - Michels       1-0
Van Lier      - Koekkoek      0-1 (Beker)
Schram      - Kruiswijk     remise
Droogh       - Boss          1-0
Van Klingeren - Meeuwissen    remise
Vermulst      - Roothaan      1-0
Mink          - Keijzer       remise
Burger       - Krijnen       0-1

Stand na ronde 16
1. Losekoot	470
2. Lensink	424
3. Knight	419
4. Krishnasing	367
5. Breukers	358
6. Brantjes	341
7. Spijkerman	332
8. Duister	324
9. Meijer	298
10.Timmerman	294

1 comment

Comments are closed.