Aankondigingen, Training

Vrijdag Online Thema-avond

Vrijdag Online Thema-avond
Op vrijdagavond 29 mei verzorgt schaaktrainer Pascal Losekoot een online trainingsavond, zowel voor de jeugd als de volwassenen. Een leuke manier om weer eens elkaar te zien en te schaken!
Het programma is als volgt:
18:30-19:30 uur Jeugdtraining: Spelen op mat. 
We beginnen makkelijk (mat in één) maar het wordt steeds moeilijker. Hoe goed kan je op mat spelen? Ook laat Pascal zien hoe je online tegen vrienden of familieleden kunt schaken. Ook ouders zijn welkom om mee te kijken!
20:00 tot ca. 22:15 uur Volwassenen: Materiaal vs. tijd
 Hoe speel je in een stelling waar je het initiatief hebt, maar achter staat? Of andersom: hoe speel je als je voorstaat, maar je tegenstander aan het aanvallen is?
Pascal laat eerst een aantal voorbeeldstellingen zien die we met elkaar bespreken, daarna wordt de groep onderverdeeld in drie- of viertallen die het tegen elkaar opnemen. Binnen elk team wordt besproken welke zet er gespeeld wordt. Na afloop worden de partijen uiteraard besproken.
Ook jeugdspelers in stap 4 en hoger mogen hieraan meedoen.
Meedoen
Pascal maakt gebruik van Zoom. Je kunt dit installeren of gebruik maken van de webclient. Doe mee door op onderstaande link te klikken. De MeetingID / wachtwoord heb je alleen nodig als dat niet werkt.
Vanaf 18:15 uur (jeugd) of 19:45 uur (volwassenen) kan je al binnenlopen. Je kunt gebruikmaken van je webcam, maar dit is niet verplicht; een microfoon is wel handig voor de communicatie.
Zonder microfoon kan je wel via de chat vragen stellen. Voor wie Zoom niet kent: ik kan hiermee mijn scherm (schaakbord) delen en jullie kunnen mij zien en horen.
Meedoenlink
 Meld je van te voren aan via onderstaande link; dan weet Pascal hoeveel deelnemers hij kan verwachten.