2009

Viertal heeft het niet meer in eigen hand

Na de 2-2 tegen hekkensluiter V&O uit Loenen aan de Vecht staat het Baarnse viertal fier bovenaan met drie punten voorsprong op de nummer 2, D.O.S.C. Toch heeft het viertal de kansen voor het kampioenschap van de 1ste klasse A van de viertallencompetitie van de SGS niet meer in eigen hand.De tegenstand van de hekkensluiter van de 1ste klasse A was op de meeste borden zwaarder dan mocht worden verwacht. Yme Brantjes daarentegen won dankzij een flitsende opening supersnel van dhr. Reichart op bord 1. Ook Kasper Wiegers (bord 2) won vrij snel van dhr. Kuijsten. Na iets meer dan een uur stond het dus al 2-0 voor Baarn. Duidelijk was al dat bij een winst met 4-0 het kampioenschap behaald zou worden, omdat concurrent D.O.S.C. dan nog wel in matchpunten gelijk met Baarn zou kunnen komen, maar in bordpunten achter zou blijven.
Geertièn de Vries (bord 3) en Ton Koekkoek (bord 4) hadden het echter heel wat moeilijker. Geertièn kwam bovendien in tijdnood en kon toen een ver opgerukte pion van tegenstander De Witte niet meer tegenhouden. Daarvoor had Ton het al laten afweten tegen jeugdtalent Bruno Mouallem, die hem in een slim valletje had gelokt. Eindstand dus: 2-2.
Het wachten is nu op de resultaten van de twee laatste wedstrijden van D.O.S.C., want Baarn is uitgespeeld dit seizoen. Als de ploeg uit Den Dolder beide keren wint, zijn zij kampioen. Laten ze echter één of meer punten liggen, dan is Baarn alsnog kampioen! D.O.S.C. speelt nog op 23 april en 10 mei. Blijven hopen dus!
—Ton Koekkoek