Extern, Volwassenen

Viertal Baarn speelt DOSC zoek

Viertal Baarn speelt DOSC zoek

Het vinden van het clubgebouw van DOSC in Den Dolder is al een zoekplaatje. 2 verschillende adressen op een en dezelfde site maakt de zoektocht compleet. Uiteindelijk lukte dat op deze stormachtige maandagavond 8 februari toch. Tegen achten konden we plaatsnemen achter de borden.

Martijn Kruiswijk viel in op het eerste bord en Martin Bunschoten op het 4e bord. Martijn had niet het idee dat hij tegen een gelijkwaardige speler bezig was. Het rammelde aan alle kanten, het ene stuk na het andere vloog van het bord. In zet 9 een pionvork op twee lichte stukken en in zet 14 een röntgenaanval met loper brachten Martijn op een volle toren voorsprong. Na wat geschuif en geruil ging even voor negen uur de handdoek op het bord. 0-1.
Martin met zwart kwam goed te staan, won een stuk en leek af te stevenen op het tweede punt. Maar ja, je moet het wel afmaken op het juiste moment. Het glipte hem uit de vingers en mat was niet meer te voorkomen. 1-1.
Henk Willemsen aan bord 3 met wit had een compleet dichtgeschoven stelling met veel pionnen, gelijke lopers en elk een toren. Na de kruitdampen van de torenafruil had hij zo een paar pionnen kunnen pakken, maar hij koos voor een wat ingewikkelde voortzetting die evengoed tot winst voerde. 1-2 voor Baarn.

Martijn zei tegen Rien van Brummelen: bied maar remise, dan kunnen we naar huis. Rien houdt daar niet zo van als hij denkt gewonnen te staan. Dus was hij weer als laatste bezig om de winst naar zich toe te trekken. Na de eerste openingszetten kreeg Rien al het idee dat dit moest kunnen. Een vreemde onlogische volgorde in de opbouw. Hierdoor kon Rien zijn g en h pion laten opstomen naar de gerokeerde koning. Veel druk op de h-lijn met dame en torens. Dat bleek uiteindelijk voldoende voor de beslissende slag.
Baarn kon met een 3-1 winst naar huis, met de tip aan Den Dolder de website en de vermelding bij de SGS te stroomlijnen.
Auteur: Rien van Brummelen

4 comments

  1. Knap resultaat na zo’n zoektocht! Overigens staat de uitslag nu nog niet geregistreerd bij de SGS:(

  2. Prima uitslag gentlemen! (En wat een storm was dat inderdaad…) Leuk zoekplaatje trouwens…

  3. Ik denk dat ze met het formulier onderweg zijn om uit de doolhof te komen richting SGS. Het invullen was al een crime ter plekke.

  4. Uitslag staat op de SGS-site maar volgens DOSC was het je kleinzoon die aan het bord zat 🙂

Comments are closed.