2006

Vier koplopers in schaakcompetitie

Na de 2e ronde in de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging zijn nog vier schakers zonder puntverlies. Behalve enkelen van de gevestigde orde behoort daar ook nieuwkomer Tijs Michels bij.Ondanks diverse nieuwe gezichten bij de Baarnse Schaakvereniging staan na twee ronden in de interne competitie voornamelijk bekende namen in de top van de ranglijst. Uitzondering vormt nieuwkomer Tijs Michels die vrijdag zijn tweede achtereenvolgende zege boekte. Jarno Witkamp won van Rien van Brummelen, en in de bekercompetitie versloeg Jan Overbeek Rienk Andriessen, terwijl nieuwkomer Inge Paalman in Waldemar Moes wel een erg sterke tegenstander trof; niet verwonderlijk dat ook Moes doorbekert. Al deze winnaars staan zonder puntverlies aan kop.

Familieschaak

Behalve vader van jeugdschaker Daan blijkt Tijs Michels zelf dus ook een begenadigd schaker. Afgelopen vrijdag boekte hij zijn tweede overwinning in successie. Ditmaal was Peter Vegter zijn slachtoffer. Dat is geen slecht begin voor iemand die voor het eerst meedoet in deze competitie. Zoon Daan Michels doet dit seizoen ook voor het eerst echt mee in de interne seniorencompetitie, maar leed vrijdag zijn tweede nederlaag op rij. Gelet op het kaliber van zijn tegenstanders – vorige week Marco Meijer en dit keer Peter van de Veer – is dat echter beslist geen schande. Daans ware sterkte zal nog moeten blijken.
Ton Koekkoek gaf in zijn partij tegen Ramses van Dijen ook een zogenaamd familieschaakje en dat leverde hem een stuk winst op. In het eindspel wist hij het echter niet af te maken en moest berusten in remise.

Zwarte avond

Het gezegde wit begint en wint werd niet bewaarheid. Behalve Reinier Schaap (winst tegen mevrouw Ensink) won geen enkele witspeler. Slechts in twee partijen wist de witspeler remise te halen. Ook Ashley Krishnasing moest namelijk genoegen nemen met remise tegen de sterk spelende nieuwkomer Martijn Benschop. Voor de rest was het allemaal zwart wat de klok sloeg. Dat wil niet zeggen dat de zwartspelers hun overwinning cadeau kregen. Integendeel, op de diverse borden werd hevig strijd gevoerd en het had soms net andersom kunnen zijn. In elk geval is de strijd in de interne schaakcompetitie weer volop losgebarsten.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Van Brummelen – Witkamp	    0-1
Vegter – T. Michels		0-1
Van Dijen – Koekkoek	    remise
v. Voorthuizen – v. Leeuwen	0-1
Van Teutem – Oldekamp	    0-1
Krishnasing – Benschop	    remise
D. Michels – Van de Veer	0-1
Schaap – Ensink		    1-0
Beker:
Paalman – Moes		    0-1
Andriessen – Overbeek	    0-1
Boss – Vlug			0-1

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Witkamp, Overbeek, Moes en T. Michels 22 punten;
5. Meijer 19; 6. Raudenbusch, Vlug, Van Leeuwen, Oldekamp
en Van Tent 15.

—Ton Koekkoek