Intern, Volwassenen

Verrassingen onderin

Bij afwezigheid van lijstaanvoerder Losekoot had achtervolger Lensink zijn slag kunnen slaan in de topper tegen regerend clubkampioen Krishnasing. De schakers onder de middenmoot beginnen ook te scoren.

De afstand op de ranglijst tussen koploper Pascal Losekoot en naaste achtervolger Daan Lensink was al vrij groot. Maar omdat Losekoot afgelopen vrijdag verhinderd was, kon Lensink dat verschil terugbrengen tot een overzienbaar verschil. Dat lukte hem echter niet, want tegenstander Ashley Krishnasing liet zich niet verschalken. Ed Duister kwam net iets tekort tegen Yme Brantjes. In een spannend en lang duel gingen de punten uiteindelijk naar Brantjes. Ook Ton Koekkoek kwam net iets tekort tegen Henri Spijkerman. Na rustig doorschuiven van Spijkerman moest Koekkoek uiteindelijk een belangrijke centrumpion opgeven. Spijkerman maakte geen fouten meer.

Voor de interne bekercompetitie werden twee partijen gespeeld. Thijs Michels gaat een ronde verder door winst op Rien van Brummelen en Thur Breukers versloeg Johan Vermulst. Michels en Breukers zijn de eersten die de halve finale bereiken in de B-groep van de bekercompetitie.

Sterke serie

Martijn Kruiswijk was al vier wedstrijden achtereen ongeslagen in de interne competitie en bovendien had hij in een competitiewedstrijd tegen Soest een sterke speler verslagen. Dat smaakte kennelijk naar meer, want tegen Bert van Klingeren speelde hij wederom een sterke partij. Hij maakte dankbaar gebruik van een foutje van Van Klingeren en gaf dat voordeel niet meer weg. Kruiswijk vervolgt zijn sterke serie dus. Menno Muller is ook sterk bezig de laatste weken. Tegen Conrad Keijzer speelde hij direct erg aanvallend en Keijzer moest alle zeilen bijzetten. De druk werd echter te groot en hij moest een paard tegen een pion geven. Muller bleef geconcentreerd spelen en haalde de winst keurig binnen. Walter Schram en Mario Lambrechts zorgeden voor de enige remise van de avond.

Verrassende prestaties

Suzan Roothaan, het enige vrouwelijke seniorenlid van de Baarnse Schaakvereniging, had al eerder laten zien dat ze best een aardig partijtje kan schaken. Vrijdag mocht Rienk Andriessen ervaren dat ze een geduchte tegenstander kan zijn. In een lange partij stond Roothaan in het eindspel een pion voor en was Andriessen al enigszins in tijdnood geraakt. Ze gaf het voordeel niet meer uit handen en boekte een toch wel verrassende overwinning. Haar tweede al in dit seizoen dat voor Roothaan pas in februari begon. Haar eerste overwinning behaalde ze tegen Izaäk Schipper, maar die is sindsdien ook beslist beter in vorm. Vrijdagavond wist hij zelfs van Eble Mink te winnen en dat is ook een goede en verrassende prestatie. Erik van Lier tenslotte had het niet gemakkelijk tegen Martin Bunschoten, maar sleepte toch de winst binnen.

Alle uitslagen ronde 25:

Krishnasing – Lensink               1-0

Duister – Brantjes                  0-1

Spijkerman – Koekkoek               1-0

Van Klingeren – Kruiswijk           0-1

Muller – Keijzer                    1-0

Schram – Lambrechts                 remise

Andriessen – Roothaan               0-1

Van Lier – Bunschoten               1-0

Mink – Schipper                     0-1

Beker:

Michels – Van Brummelen             1-0

Vermulst – Breukers                 0-1 

1 comment

  1. Dat klopt Ton, ik ga gewoon keihard voor het behoud van het clubkampioenschap. Al moet ik in de volgende partijen doorspelen totdat de Koningen op het bord overblijven, ik zal nergens voor remise gaan! 😛 Prima verslag verder!

Comments are closed.