Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Verrassende uitslagen in de Baarnse schaakcompetie

Verrassende uitslagen in de Baarnse schaakcompetie

Vrijdag 3 maart werd alweer de 22e ronde gespeeld van de Baarnse interne competitie. Daarnaast was er een externe wedstrijd, waarin het eerste achttal een erg fraaie overwinning boekte op HSG3 uit Hilversum met 7-1.

In ronde 19 troffen ze elkaar ook. Rien van Brummelen toen met wit tegen Conrad Keijzer. Van Brummelen was erg goed bezig de laatste rondes met een serie van overwinningen en een knappe remise tegen de veel hoger geplaatste Henri Spijkerman. Nu smaakte de wraak toch wel erg zoet toen Conrad Keijzer ditmaal, wederom met de zwarte stukken, Van Brummelen wist te overtreffen. Zou Keijzer zich thuis toch stiekem beter voorbereid hebben?
Net zo verrassend was de uitslag in de partij Erik van Lier tegen Rob Boss. Van Lier kreeg veel initiatief op de koningsvleugel en begon een aanval tegen de koning van Boss. Met succes, want naast dat Van Lier een stuk voor kwam te staan, wist hij de stukken ook dusdanig in te zetten dat het mat niet meer te voorkomen was.

Christian Krijnen had voor zijn partij nog even advies gevraagd aan Ashley Krishnasing of hij in een fianchetto opstelling met zijn centrumpion de loperdiagonaal mocht blokkeren. Als dit het centrum beheerst en de tegenstander moeite heeft om los te breken is het antwoord hierop:ja. Het bleek een succes, want na een mooi voordeel op uit de opening wist Krijnen zijn initiatief te vergroten en Henk Willemsen te verslaan.
In het duel met het jeugdtalent Rogier Burger tegen de ervaren Bert van Klingeren werd er hevig gevochten om een voordeel te vinden. Toen beide spelers overeenkwamen dat dit niet in de stelling zat, werd tot remise besloten.

Foto Henri Spijkerman
Foto Henri Spijkerman

In de toppartij Frits Kok tegen Ashley Krishnasing werd het de laatst genoemde niet makkelijk gemaakt. Het degelijke spel van Kok bleek ook in deze partij. Na een verrassende ruil van zijn loper tegen een paard van Krishnasing moest Krishnasing alle zeilen bijzetten om op de juiste manier te verdedigen tegen het initiatief van Kok op de koningsvleugel. Toen de angel uit de stelling was kon Kok niet meer vinden dan dameruil. Dit bleek in het voordeel van Krishnasing die het eindspel op een fraaie manier naar zich toetrok.
Mario Lambrechts was oneven en kreeg een handmatige bye toegewezen wat betekende dat hij een vrije ronde had maar wel de vastgelegde punten toegekend kreeg.
Knight gaat nog steeds ruim aan de leiding. Maar met nog ruim tien rondes te gaan en Spijkerman gevolgd door Duister in de achtervolging is er nog van alles mogelijk.

Alle uitslagen:

Kok – Krishnasing 0-1
Van Lier – Boss 1-0
Van Brummelen – Keijzer 0-1
Burger – Van Klingeren remise
Willemsen – Krijnen 0-1
Lambrechts (M) handmatige bye

Stand aan kop:

1. Knight 816
2. Spijkerman 666
3. Duister 652

Vrijdag 10 maart wordt de 23e ronde van de Baarnse interne competitie gespeeld. De jeugd begint om 18:30 en zal eindigen rond 19:45. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website www.baarnseschaakvereniging.nl .

4 comments

  1. In de 19e ronde regen Keijzer met wit en in de 22e ronde tegen Keijzer met wit. Ergens moet er iets niet kloppen.

  2. Rien, dit was handmatig gedaan, en tijdens de avond heb je niet direct overzicht op alle voorgaande partijen , tenzij je heel erg gaat lopen zoeken op een mobiel , en de meeste schakers waren al begonnen , dus veel tijd was er niet. Daarnaast was Ed bezig met een extern thuis partij.

Comments are closed.