2005

Vegter worstelt zich naar boven

vegter.jpg
Op de eerste schaakdag van 2006 een eervol resultaat voor Peter Vegter, die vrij onderaan in de competitie al drie jaar lang probeert het beste ervan te maken.

En ja hoor! Hij wint tegen een beteuterde Van Teutem. Niet de eerste de beste, maar net als Peter wel over de 60. En dat kunnen we dit nieuwe jaar ook van de Baarnse Schaakvereniging zeggen.
2006 wordt een jubileumjaar voor de Baarnse Schaakvereniging. We zijn 60 jaar en we gaan dit gepast vieren.

Houd de berichten in de Baarnse Courant in de gaten dit jaar!!!!!

Peter Vegter liet vrijdag zien dat met veel inzet en er veel mee bezig te zijn, schaken ook op latere leeftijd heel veel plezier kan geven. Hij won tegen de ook op leeftijd gearriveerde Van Teutem, die al veel langer met de schaaksport bezig is.
Van Teutem gaf toe: “Je bent echt veel sterker gaan spelen de laatste maanden, ik heb niet echt fouten gemaakt, behalve dat ik je misschien onderschat heb.”

Zo leuk is het schaken en zo veel spanning is er ook op hogere niveaus.
Neem bijvoorbeeld de top partij van vrijdag j.l: Robin van Kampen tegen Ewoud de Groote. Robin is 10 jaar jong en speelt al tegen top schakers. Ewoud, wat ouder maar mag ook nog maar net zijn rijbewijs halen. Deze jongens moeten wel de toekomst van schakend Nederland worden, want ze zijn Nederlands kampioenen in hun klasse. Voor de competitie en voor de beker moesten ze vrijdag tegen elkaar uitkomen. Robin dwong remise af en dat was genoeg om de op papier sterkere Ewoud in de beker competitie uit te schakelen. De partij zat tegen het grootmeesterschap aan.

Schaap werd door zijn haastige spel kaal geschoren door Van Briemen. Van Briemen: “Hij dacht mij wel even weg te vegen, maar hij maakte fout na fout en gaf uiteindelijk een toren weg. Ja of ik daar nou zo trots op moet zijn?”

Veel van de andere spelers die bovenaan meespelen moesten in de externe competitie uitkomen. Het tweede wist spectaculair te winnen en dat leverde de spelers ook voor de interne ladder weer wat punten op.

Tussenstand na de [[RONDE]]e rondeStand

1	 Witkamp	37
2	 Vlug	    36
3	 Raudenbusch	35
4	 Van Kampen	34
5	 Boss	    33
6	 Losekoot	30
7	 Meijer	    30
8	 Pandelaar	30
9	 Van Voorthuizen27
10	 Oldekamp	27
11	 Van Brummelen	27
12	 Overbeek	27

—Hans van Briemen