Intern, Volwassenen

Veel missers in eerste schaakpartijen 2012

Terwijl het achttal van de Baarnse Schaakvereniging in een belendend zaaltje een eclatante zege haalde tegen BSG uit Bussum (6-2), werd door de andere Baarnse schakers de dertiende ronde van de interne competitie gespeeld. Afgelopen vrijdag werd daarmee het startschot gegeven voor schaakjaar 2012. Clubkampioen Pascal Losekoot startte 2012 onverdroten door Rien van Brummelen in een degelijke aanvalspartij te verslaan. Werner Raudenbusch nam genoegen met remise tegen Jos Wolterse, maar krabde zich tijdens de analyse van hun partij toch wel even achter de oren. Raudenbusch had namelijk kunnen winnen. Simon van Voorthuizen opende sterk tegen Martijn Kruiswijk, maar kreeg in het middenspel weer wel de nodige tegenstand. In het eindspel kwam Kruiswijk echter tekort. Johan Vermulst en Ger Oldekamp toonden zich tevreden met hun remise…

Slechte opening

Mees Heeringa was niet tevreden met zijn opening tegen Conrad Keijzer. Laatstgenoemde nam al snel het initiatief over en ging vol op de aanval. Heeringa kon het tij niet meer keren. Keijzer zette 2012 sterk en winnend in. Ook Ton Koekkoek kwam in zijn partij tegen Geertièn de Vries slecht uit de opening. Het te snel opspelen van zijn dame leidde tot onvermijdelijk stukverlies en Koekkoek moest al gauw de handdoek in de ring gooien.

Nieuwkomer Jan Timmerman trof in Rienk Andriessen zijn eerste en zeer taaie tegenstander. Dat werd een interessante partij, die ook de langste van de avond zou worden. Timmerman ging echter het eindspel in met een pion voorsprong en een betere stelling. Toen hij die voorsprong rustig en bekwaam wist uit te bouwen, moest Andriessen na ruim drie uur opgeven. Een goede start van Timmerman, die wel al over de nodige jaren schaakervaring elders beschikt.

Thijs Michels en Freek Beekhuis maakten er ook een lange en spannende partij van. Beekhuis had in het eindspel een iets betere pionnenstelling, maar geen stukken meer. Michels plaatste zijn enige overgebleven stuk – een loper – zeer tactisch bij één van zijn eigen pionnen en zag dat hij Beekhuis’ pionnen kon tegenhouden. Wederom een overwinning voor Michels, waardoor hij nu eindelijk die gehate laatste plaats in het klassement kon verlaten.

Beker

Er werd één partij gespeeld voor de tweede ronde van de interne bekercompetitie. Erik van Lier en Henk Meeuwissen leken een vrij rustig partijtje te spelen, maar dat bleek achteraf uiterlijke schijn. Van Lier stelde remise voor en Meeuwissen aanvaardde dat aanbod. Meeuwissen kon zich echter voor de kop slaan toen hij meteen daarna ontdekte dat hij Van Lier in één zet mat had kunnen zetten! Beide spelers hadden dit niet gezien. Van Lier had zelfs dubbel geluk, want vanwege zijn lagere rating gaat hij ook nog een ronde verder in de beker.

Alle uitslagen ronde 13:

Losekoot – Van Brummelen     1-0

Wolterse – Raudenbusch           remise

Kruiswijk – Van Voorthuizen  0-1

Vermulst – Oldekamp                 remise

Heeringa – Keijzer                        0-1

Koekkoek – De Vries                    0-1

Timmerman – Andriessen         1-0

Michels – Beekhuis                       1-0

Kleynjan – Vegter                         0-1R

Beker:

Van Lier – Meeuwissen               remise

(Van Lier door naar volgende ronde)

Stand aan kop:

1. Krishnasing            586

2. Brantjes                   464

3. Losekoot                 447

4. Overbeek                377

5. Lensink                    357

6. Spijkerman             330

7. Meijer                       321

8. Wiegers                    302

9. Boss                           299

10.Duister                    282

3 comments

    1. Thank you. Probleem is nu nog dat er niet automatisch een thumbnail bij het artikel blijft. Kun je me dat nog eens uitleggen?

  1. Jammer dat er niet ook een verslag over de prestaties van het achttal is gemaakt.
    Gelukkig heeft Henri een deskundige video gemaakt van een aantal van die partijen.

Comments are closed.