Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Veel extern

Veel extern

Weinig partijen voor de interne competitie. Wel animo? Juist animo! Het externe achttal en het eerste viertal speelden een thuiswedstrijd. Ondanks gemis dus van veel spelers in de interne competitie waren er toch nog vier aanwezig om een partijtje te schaken.

Te beginnen met Kruiswijk met wit tegen Meeuwissen. Kruiswijk net terug van een weekje Texel, gelijk door naar de schaakclub om potje te schaken. Hoe zat het dan met de concentratie? Die was minder. Als Meeuwissen in de Philidor al snel een pionnetje verliest in de opening, dan gaat het nog goed. Voor dat pionnetje had Meeuwissen wel actief spel. Een onnauwkeurigheid van Kruiswijk leverde Meeuwissen een kwaliteit, waar een volle toren ook tot de mogelijkheden behoorde. In het eindspel ging Meeuwissen voor de te mooie varianten. Die zijn wel eens verliezend…

Krijnen had er ook zin in. Ingedeeld met wit tegen Willemsen wil Krijnen aan de tactiek en offers. Een bord koningsgambiet, dat is scherp eten. Al snel uit de theorie. Met voortdurend dreigend stukverlies leek Krijnen telkens aan de winnende hand. Willemsen verdedigde goed. Toen Krijnen in het eindspel een stuk offerde zat de tijdnood in de weg. Eeuwig schaak.

Het achttal speelde gelijk tegen De Rode Loper 4. Het eerste viertal verloor van Muiderberg.

Uitslagen ronde 10
Kruiswijk - Meeuwissen 1‚ąí0
Krijnen  - Willemsen remise
Stand na ronde 10
1. Krishnasing  418
2. Duister    342
3. Timmerman   318
4. Lambrechts  297
5. Pelter    290
6. Spijkerman  282
7. Kruiswijk   258
8. Kok      248
9. Burger    232
10. Van Klingeren 217

Foto’s Ton Koekkoek

1 comment

 1. Er hoeven niet veel partijen te worden gespeeld voor een subliem verslag. Hulde, Ed!

Comments are closed.