2006

Van Brummelen nu ook intern schaakleider

Rien van Brummelen heeft afgelopen vrijdag de koppositie in de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging overgenomen van Jan Overbeek. Van Brummelen is teamleider van het tweede externe achttal en voegde daar dus nu het interne leiderschap aan toe. Overbeek verloor zijn externe partij en Van Brummelen kwam intern knap tot winst tegen Simon van Voorthuizen. Het is te hopen dat de trotse nieuwe koploper a.s. vrijdag in de externe competitiewedstrijd tegen Zeist een zelfde prestatie levert, want dat heeft hij – en het tweede schaakachttal – wel nodig. Op een knappe tweede plaats vinden we Johan Vermulst, die zijn derde overwinning deze cyclus noteerde. Wilette van Helden was zijn slachtoffer. Ashley Krishnasing is ook weer in de toptien beland door zijn overwinning op Bert van Klingeren.


Peter Vegter en Reinier Schaap hielden het op remise, hoewel Vegter misschien iets betere papieren had. Dat gold ook voor Daan Michels die tegen Rienk Andriessen remise overeenkwam, ondanks dat hij het eindspel met een dame tegen een toren speelde. Tijdgebrek zal daarbij ook meegespeeld hebben. Tijdgebrek had ook – vader – Thijs Michels in zijn partij tegen Ger Oldekamp. Michels had nog maar zeven seconden voor drie zetten. Merkwaardigerwijs maakte Oldekamp juist toen een fout door zijn dame ongedekt te laten staan. Dat was meteen einde oefening voor Oldekamp, die de laatste weken een beetje ongelukkig speelt. Ton Koekkoek offerde een loper tegen een pion, maar kreeg daar te weinig voor terug. Arthur Vlug verdedigde bekwaam en speelde na stukkenruil een gewonnen partij. George van Tent en Wim van Teutem speelden hun toreneindspel tot op het bot uit. Van Teutem beschikte echter over meer tijd en bleek de slimste. Henk Meeuwissen boekte een degelijke overwinning op Hans van Briemen. En datzelfde gold voor mw. Ensink, die Lidy Zandbelt versloeg.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Van Brummelen – Van Voorthuizen	  1-0
Vermulst – Van Helden		  1-0
Krishnasing – Van Klingeren	  1-0
Vegter – Schaap			  remise
D. Michels – Andriessen		  remise
T. Michels – Oldekamp		  1-0
Vlug – Koekkoek			  1-0
Van Tent – Van Teutem		  0-1
Van Briemen – Meeuwissen	  0-1
Zandbelt – Ensink		  0-1

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Van Brummelen		39
2. Vermulst			34
3. Overbeek			34
4. Van Leeuwen		    34
5. Van de Veer			30
6. Pandelaar			30
7. Krishnasing			29
8. Losekoot			29
9. Meijer			28
10.Lensink			27
11.T. Michels			27

Vrijdag 19 januari wordt de 5e ronde van de 2e cyclus gespeeld in Het Brandpunt te Baarn. Aanvang: 19.45 uur. Het tweede achttal speelt dan een thuiswedstrijd tegen Zeist 4. Meer informatie vindt u op www.baarnseschaakvereniging.nl en bij secretaris Jan Overbeek (0355421504).—Ton Koekkoek