2006

Van Briemen blijft stunten in schaakcompetitie

Hans van Briemen blijft het verrassend goed doen in de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging. Na zijn zeer onverwachte winst op Waldemar Moes, moest ditmaal Simon van Voorthuizen er aan geloven. Door zijn overwinning heeft Van Briemen zelfs de koppositie in de derde cyclus overgenomen van Werner Raudenbusch. Ashley Krishnasing deed goede zaken in de strijd om het clubkampioenschap door Marco Meijer te verslaan. Pascal Losekoot lijkt nu nog de enige concurrent.Simon van Voorthuizen had deze cyclus goede resultaten neergezet met onder andere winst op Pascal Losekoot en remise tegen Ashley Krishnasing. Tegen Hans van Briemen kwam Van Voorthuizen er echter niet aan te pas. Van Briemen kwam met zijn stukken ver in de witte stelling, Van Voorthuizen koos niet de meest handige voortzetting, en verloor een kwaliteit die later zelfs een volle toren werd. Het was alweer de zesde overwinning voor Van Briemen deze cyclus en daar komt geen andere speler bij in de buurt, zodat de eerste plaats het logische gevolg is.

Ashley Krishnasing kruipt langzaam omhoog en staat nu derde deze cyclus. Tegen Marco Meijer kwam hij niet zo actief uit de opening. Meijer overzag echter een combinatie die een stuk kostte en moest daarom het punt aan Krishnasing laten. Zijn overwinning was vooral belangrijk in de strijd om het clubkampioenschap, waarvoor Meijer nu afgehaakt is. De enig overgebleven concurrent van Krishnasing is Pascal Losekoot. Reinier Schaap probeerde het de regerend clubkampioen moeilijk te maken met een stukoffer, maar had de combinatie niet goed genoeg doorgerekend. Met het stuk meer schoof Losekoot de partij rustig naar de winst. Arthur Vlug, lange tijd de grootste concurrent van Krishnasing, heeft het deze cyclus niet zo en werd van het bord geschoven door Martijn Benschop.

Mat
George van Tent overzag dat zijn dame aangevallen stond. Peter van de Veer kende geen genade en kon twee zetten later zelfs mat zetten. Hetzelfde genoegen kende Johan Vermulst. Hij had een paard en een toren tegen een toren en een veelheid aan pionnen van Ton Koekkoek. In zijn drang naar voren zette Koekkoek precies de verkeerde pion waardoor Vermulst mat in één kon geven.

Waldemar Moes herstelde zich van zijn verlies vorige week door Ger Oldekamp te verslaan. Michiel van Schaik klimt de toptien binnen na een blunder van Bert van Klingeren, aldus de zwartspeler. De partij duurde overigens nog de hele avond en werd pas in het eindspel definitief beslist. Datzelfde gold voor de partij tussen vader en zoon Michels. De strijd ging op en neer. Afwisselend leken Thijs en Daan beter te staan. Het was vader Thijs die in het eindspel overeind bleef. Mevrouw Ensink kon het niet bolwerken tegen Paul Evers. Er werd na de officiële partij nog wel vrolijk verder geschaakt. Lidy Zandbelt en Rob Boss gebruikten de tijd na de partij vooral om te kijken hoe mevrouw Zandbelt het beter had kunnen doen.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Van Voorthuizen	- Van Briemen	0-1
Meijer  	- Krishnasing	0-1
Oldekamp	- Moes 	0-1
Schaap 	- Losekoot	0-1
Koekkoek	- Vermulst	0-1
Van Tent	- Van de Veer	0-1
Benschop	- Vlug 	1-0
Van Schaik	- Van Klingeren	1-0
T. Michels	- D. Michels	1-0
Evers  	- Ensink	1-0
Zandbelt	- Boss  	0-1

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Van Briemen 	70
2. Raudenbusch 	66
3. Krishnasing 	63
4. Wiegers   	61
5. Moes     	61
6. Van Kampen  	59
7. Van Voorthuizen	58
8. Pandelaar  	56
9. Losekoot   	55
10. Van Schaik 	54

Stand aan kop overall klassement

1. Krishnasing	253
2. Losekoot	234
3. Van Kampen	224
4. Meijer	222
5. Vlug	221

Vrijdag wordt de negende ronde van de derde cyclus gespeeld. Aanvang 19.45 uur in Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a. De jeugd begint een uur eerder met de lessen, gevolgd door de onderlinge competitie. Meer informatie over het schaken in Baarn is te vinden op www.baarnseschaakvereniging.nl of te verkrijgen bij secretaris Jan Overbeek, tel 5421504, of jeugdleider Pascal Losekoot, tel 6012745.—Marco Meijer