Extern, Volwassenen

Tweede schaakteam Baarn verliest weer

Afgelopen donderdag lukte het de spelers van Baarn 2 weer niet om broodnodige punten binnen te slepen. In Utrecht lachte het geluk de Baarnaars bepaald niet toe, want er lagen mogelijkheden op de schaakborden. Het 4e team van Utrecht was de naaste concurrent en alleen bij winst zouden de Baarnaars de laatste plaats in de 2e klasse van de regionale schaakbond aan de Utrechters overdoen. Baarn begon gehavend aan de strijd, omdat basisspelers Rien van Brummelen en Thur Breukers verhinderd waren. Hun invallers leken het echter goed te gaan doen.

Walter Schram bereikte op bord 6 als eerste een keurige remise tegen dhr. Bok; daar zat ook echt niet méér in. Op bord 5 kon Ton Koekkoek aanvankelijk goed meekomen met Utrechter Telchuijs, maar door onzorgvuldigheid verloor hij een stuk in het middenspel en dat viel niet meer te repareren. Jan Timmerman kwam op bord 2 te veel pionnen achter en moest het punt aan zijn Utrechtse opponent Vosshard laten. Ook op bord 4 ging het voor de Baarnaars niet goed. Rob Boss kon uiteindelijk een pion van tegenstander Kleijn niet tegenhouden, waardoor er weer een punt naar Utrecht ging. Tussenstand na 4 partijen: 3,5 – 0,5 voor Utrecht.
Op de resterende borden stonden de Baarnaars echter best goed, dus een overwinning was nog mogelijk. Michiel van Schaik gaf het goede voorbeeld door Verholt te verslaan op het derde bord. Daarna leek Simon van Voorthuizen op bord 1 dat voorbeeld te volgen, maar had de pech dat zijn tegenstander Van Steenderen eeuwig schaak kon blijven geven, remise dus. Een overwinning zat er dus niet meer in, maar een gelijkspel was nog wel mogelijk, want de Baarnse invallers Martijn Kruiswijk (bord 7) en Henk Willemsen (bord 8) speelden een prima partij. Het lot was deze Baarnaars echter niet gunstig gezind. Door tijdnood of concentratieverlies of onwennigheid aan het nieuwe speeltempo gingen beiden in de fout en moesten hun tegenstanders mw. Van Bemmelen van der Plaat respectievelijk dhr. Diederen feliciteren. Zo won Utrecht toch met grote cijfers (6-2) en blijft Baarn puntloos op de laatste plaats. Er lijkt een wonder te moeten gebeuren in de nog resterende vier wedstrijden om behoud in de 2e klasse veilig te stellen.