2008

Tweede schaakcyclus gestart

Pascal Losekoot, winnaar van de eerste cyclus, is de tweede cyclus van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging gewoon weer met winst begonnen. Enkele andere schakers zijn ook goed gestart, terwijl dat vooraf niet helemaal verwacht werd.Jeugdlid Kasper Wiegers maakte het Pascal Losekoot afgelopen vrijdag wel lastig, maar niet lastig genoeg. Losekoot won vrij gedecideerd en gaat verder met waar hij in de eerste cyclus is geëindigd: winnen. Paul Evers bood verrassend sterk tegenspel tegen Waldemar Moes, maar moest één mindere zet in het middenspel toch bekopen met een nederlaag. Jan Overbeek sloeg eerst een remiseaanbod van Daan Lensink af, had ook wel iets betere kansen (en een pion meer), maar kon de winst toch niet vinden, dus werd het toch remise. Peter van de Veer was slimmer dan Ton Koekkoek en won verdiend.

Eén van de spannendste partijen speelde zich af op het bord waar Wim van Teutem en Ger Oldekamp aan zaten. Beide schakers kennen elkaar door en door, hadden in een onduidelijk eindspel wellicht tot remise kunnen besluiten, maar gingen door tot het gaatje. Van Teutem bleek over de langste adem (en de beste concentratie) te beschikken. Reinier Schaap was beter in vorm dan vorige week, maar verloor ergens onderweg toch een stuk waardoor het voor Henk Meeuwissen een stuk eenvoudiger werd de partij te winnen.

Onderste schakers komen ook boven
Thijs Michels, Bert van Klingeren, Johan Vermulst en Jeroen de Mon eindigden de eerste cyclus eigenlijk ver beneden hun kunnen, maar maakten hun bedoelingen voor de tweede cyclus meteen duidelijk. Michels won in een erg aantrekkelijk paardenspel van Conrad Keijzer en Van Klingeren strafte Wim Kingma al vrij snel af voor een matige opening. Johan Vermulst en Rienk Andriessen speelden daarentegen een lange en spannende partij, waarbij Vermulst uiteindelijk de gelukkige winnaar was. Ook De Mon begon deze cyclus goed door Peter Vegter kansloos te laten.

Uitslagen van de 1ste ronde
Uitslagen

Wiegers – Losekoot	0-1
Evers – Moes		0-1
Lensink – Overbeek	remise
Van de Veer – Koekkoek	1-0
Van Teutem – Oldekamp	1-0
Schaap - Meeuwissen	0-1
Keijzer – Michels	0-1
Andriessen – Vermulst	0-1
J. de Mon – Vegter	1-0
Van Klingeren – Kingma	1-0

Tussenstand na de 1ste ronde
Stand

1. Losekoot   123
2. Moes     119
3. Meijer    112
4. Van de Veer 110
5. Witkamp   105
6. Michels   100
7. Van Schaik  99
8. Pandelaar   97
9. Van Klingeren 97
10.Boss     97

Vrijdag 26 december is er geen clubavond. Op 2 januari vindt in De Leuning, Oranjestraat 8 te Baarn, het voor iedereen toegankelijke traditionele Nieuwjaarstoernooi van de Baarnse Schaakvereniging plaats. Aanvang: 20.00 uur. Op 9 januari van het nieuwe jaar wordt de tweede ronde van de tweede cyclus gespeeld en speelt Baarn 1 extern in en tegen Laren 1. Meer informatie over schaken in Baarn is te vinden op www.baarnseschaakvereniging.nl —Ton Koekkoek