2006

Tussenstand zomerschaak na ronde 5

Al 29 schakers hebben de afgelopen vijf weken 1 of meer keren deelgenomen aan het zomerschaken. Met een gemiddelde opkomst van zo’n 17 spelers per avond blijkt er ook dit jaar voldoende belangstelling om in de zomermaanden partijtjes te spelen met een versneld tempo. Na twee avonden in Het Brandpunt werd er al drie keer gespeeld in De Deel. Hier zal tot en met eind augustus elke vrijdagavond gespeeld worden. Rapidschaak, snelschaken en Fischer-random chess, stonden afwisselend op het programma.

Stand
Hoewel het tijdens het zomerschaak vooral om het plezier gaat en het competitie element wat minder meespeelt, wordt er toch ook een stand bijgehouden. Na vijf zomerschaakavonden gaat Ashley Krishnasing aan de leiding in het klassement. Jan Overbeek volgt op de tweede plaats. Deze twee heren verzmelden tijdens alle vijf gespeelde avonden punten. Arhur Vlug, Vincent Pandelaar, Marco Meijer en Jarno Witkamp waren vier maal aanwezig en kunnen dus nog flink wat extra punten verdienen, want de beste 5 resultaten tellen.

Tussenstand zomerschaak

Vrijdag 17 augustus wordt de zesde avond gespeeld. Op het programma staat dan snelschaken volgens het Bronstein principe: 5 minuten bedenktijd per persoon met daarnaast 3 seconden vrije bedenktijd per zet. Iedereen is van harte welkom.—Marco Meijer