2008

Tekening in schaakstrijd

Na vier ronden komt er enige tekening in de ranglijst van de interne schaakcompetitie. Losekoot, Witkamp en Meijer zijn namen die ook vorig seizoen regelmatig in de top vier terug te vinden waren. Gemist wordt Waldemar Moes die met slechts twee optredens te weinig aanwezig was om al in de toptien te staan. Leider is vooralsnog Arthur Vlug. Hij moet zich echter nog bewijzen tegen de gevestigde orde.In de vierde ronde kwam de topvier na drie ronden tegen elkaar uit. Het werd twee maal remise. Pascal Losekoot trof in Jarno Witkamp opnieuw een topper, na eerder Waldemar Moes verslagen te hebben. Losekoot won weliswaar een pionnetje, maar Witkamp hield druk en een winstplan voor Losekoot was niet gemakkelijk te vinden; zeker niet met de weinige seconden op klok. Ook Marco Meijer kon de winst maar moeilijk vinden tegen Simon van Voorthuizen. In zijn winstpoging ging Meijer zelfs te ver, maar Van Voorthuizen kon het na een lange partij niet meer goed inschatten en was tevreden met remise.

Arthur Vlug speelde met creatief spel de stelling van Paul Evers kapot. Materieel leverde het echter niet zo veel op, zodat Evers nog lang stand kon houden. Maar na stukverlies was het echt gedaan. Daan Lensink probeerde het ook met nog veel creatiever spel tegen Peter van de Veer. Daarbij zette Lensink zijn eigen koning te veel op de tocht en kon Van de Veer eenvoudig profiteren zonder zelf in de problemen te komen.

Eerste
Twee spelers speelden hun eerste partij dit seizoen. Voor Ashley Krishnasing was het na een jaar afwezigheid zelfs zijn eerste partij voor de Baarnse interne competitie sinds lange tijd. Hij liet zien het nog niet verleerd te zijn door Johan Vermulst in een allesbeslissende koningsaanval de baas te blijven. Henk Meeuwissen kon zijn eerste partij in De Leuning daarentegen niet in winst omzetten. De aanval van Hans van Briemen was te sterk om onder de druk uit te kunnen komen. Van Briemen haalde hiermee zijn eerste overwinning dit seizoen binnen, net als Wim Kingma en Ger Oldekamp. Kingma won in zijn tweede partij op de club van Reinier Schaap. Deze gaf al snel een stuk weg, kreeg nog wel pionnen ter compensatie, maar kon Kingma toch niet meer verrassen. Oldekamp moest zich tegen Boy Bogaerts voornamelijk beperken tot verdedigen. In de late uurtjes maakte Bogaerts echter een fout waardoor een zeker lijkende overwinning een nederlaag werd.

Ook in de overige partijen was het de witspeler die er met de winst vandoor ging. Rob Boss kreeg een toren op de zevende rij tegen Jeroen de Mon. Vaak is dat heel sterk en zo ook deze keer. Gino de Mon begon nog wel sterk tegen Rien van Brummelen, maar moest het toch al snel afleggen. Yme Brantjes hield in het eindspel meer pionnen over dan Peter Vegter.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Losekoot - Witkamp   	remise
Van Voorthuizen - Meijer 	remise
Vlug - Evers       	1-0
Van de Veer - Lensink  	1-0
Boss - J. de Mon    	1-0
Krishnasing - Vermulst  	1-0
Van Brummelen - G. de Mon 	1-0
Kingma - Schaap     	1-0
Van Briemen - Meeuwissen 	1-0
Brantjes - Vegter    	1-0
Oldekamp - Bogaerts   	1-0

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Vlug     	251
2. Losekoot   	246
3. Witkamp    	245
4. Meijer    	241
5. Raudenbusch  	234
6. Van Voorthuizen	222
7. Van de Veer  	221
8. Koekkoek   	198
9. Boss     	187
10. Evers    	187

Vrijdag wordt de vijfde ronde van de interne competitie gespeeld. De partijen beginnen vanaf 19.45 uur. De jeugd is al vanaf 18.30 uur aanwezig voor de lessen en de onderlinge competitie. Dit alles vindt plaats in de zalen van De Leuning, Oranjestraat 8. Meer informatie is te vinden op de website www.baarnseschaakvereniging.nl en te verkrijgen bij de secretaris Jan Overbeek, tel. 5421504 of de jeugdleider Pascal Losekoot, tel. 6012745.—Marco Meijer