Extern, Uitgelicht, Volwassenen

Sterke match Baarns viertal

Sterke match Baarns viertal

Doorn-Driebergen was al vroeg aanwezig in ons clubgebouw op vrijdag 15 januari.
Waarschijnlijk wilden ze vroeg naar huis. Dat is ze gelukt, om half tien waren alle wedstrijden voorbij.

Op bord 4 schoof Izaak Schipper met wit in de opening al zijn pionnen naar de overkant in een poging zijn tegenstander, Johan Verbraak, heel veel zand in de ogen te strooien. Maar het zand waaide ook weer terug, want Izaak gaf na de 33e zet geheel onnodig zijn dame weg. Als je dan met zoveel achterstand, evenwel met 2 torens en een loper, je tegenstander toch weer zijn dame weet te ontfutselen, gaan we ons afvragen waar al dat zand vandaan komt. Onvoorstelbaar 1-0 voor Baarn.
Henk Willemsen moest tegen Hans van der Zijde op bord 3 met wit. Deze beide spelers hadden weinig zin om alles door te rekenen. Waren blijkbaar allebei teverden met een half punt. Een dicht geschoven stelling met veel pionnen en allebei de torens. Is ook lastig, wie maakt de eerste fout? Die gaat eraf.
1,5-0,5 voor ons. Nog een heel punt nodig voor de winst.
Rien van Brummelen speelde met zwart aan het eerste bord tegen Bastiaan Gramser.
Bastiaan met zijn blindegeleidehond was niet van plan om Scandinavisch te spelen, want hij opende met c4, daarna komt meestal Pc3 maar dat kwam niet.
Langzaam maar zeker kwam Rien wat beter te staan door een aantal mindere zetten van Bastiaan. Hij dacht, ik bied maar remise aan, dan hebben we nog een kans op 2-2.
Rien zag echter betere kansen en speelde door. Terecht zo bleek, 2 zetten later gaf Bastiaan op. De winst was binnen, nu Erik nog. Die won met wit in de opening aan bord 2 een kwaliteit en drong langzaam maar zeker op met alle zware stukken. Toen er een dubbele aanval door hem werd uitgevoerd gaf Peter Rijsdijk op en kon Baarn 1 zijn eerste winst laten noteren. 3,5-0,5
Het smaakt naar meer.

Rien

3 comments

  1. Zeker een mooi resultaat! Vooral die zege van Izaäk vind ik erg knap en overrompelend!
    Als de stand ook bij de SGS verwerkt is, geloof ik dat het viertal van de laatste (7e) naar de 3e plaats stijgt. Ook erg mooi!

    1. Oh nee, 3e plaats klopt niet! Er zijn veel teams met 2 matchpunten, maar Baarn heeft al 3 wedstrijden gespeeld en enkele andere nog maar 2, dus zal slechts 6e plaats worden nu, geloof ik.

Comments are closed.