Intern, Uncategorized, Volwassenen

Sterk begin Krishnasing in schaakcompetitie

Sterk begin Krishnasing in schaakcompetitie

Zo langzamerhand zijn steeds meer schakers terug van vakantie en gaan ze er weer tegenaan. In ronde 2 van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging werd volop gestreden en werden geen remises getolereerd. Ashley Krishnasing staat na zijn tweede overwinning aan de leiding.

Het schaakseizoen van de Baarnse Schaakvereniging is weer volop aan de gang. Clubkampioen Pascal Losekoot won zijn eerste partij van het seizoen van Marco Meijer, al had hij daar wel tot middernacht voor nodig. Vorige week had Losekoot zich al opgewarmd door een schaaksimultaan te geven tegen 14 tegenstanders met een positieve score van 9x winst tegen 5x verlies. Thijs Michels en Rienk Andriessen speelden ook bijna tot middernacht, maar Michels buitte uiteindelijk de stukwinst die hij al vroeg in de partij pakte in zijn voordeel uit. Martijn Kruiswijk beproefde tegen Ashley Krishnasing de door hem tijdens zijn vakantie bestudeerde Konings-Indische opening. Hij deed dat niet onverdienstelijk tegen de Siciliaanse verdediging van Krishnasing. Uiteindelijk moest hij toch het onderspit delven.
Suzan Roothaan leek op weg naar haar tweede overwinning in deze nog prille competitie. Ze won al vroeg in de partij een stuk van Reinier Schaap, maar het lukte Schaap een pionnenoffensief te creëren waar Roothaan geen antwoord op had. En zo won Schaap wel zijn tweede partij, en Roothaan niet.
Michiel van Schaik heeft weer meer tijd voor deelname aan de interne competitie en bond gelijk Conrad Keijzer aan zijn zegekar.
Rien van Brummelen kwam niet best uit de opening en Ton Koekkoek kon hem voortdurend onder druk houden. Dat leidde uiteindelijk tot stukverlies voor Van Brummelen en winst voor Koekkoek.
Daan Lensink herpakte zich na zijn nederlaag in de eerste ronde tegen Krishnasing door Rob Boss in een gedegen partij te verslaan. Henri Spijkerman creëerde een betere stelling dan Johan Vermulst en schreef ook in zijn eerste optreden van het seizoen een overwinning op zijn naam. Isaac Schipper en Erik van Lier vochten een spannend duel uit. Van Lier schreef de partij op zijn naam.

Alle uitslagen ronde 2:
Kruiswijk – Krishnasing         0-1
Roothaan – Schaap               0-1
Andriessen – Michels            0-1
Meijer – Losekoot               0-1
Van Brummelen – Koekkoek        0-1
Spijkerman – Vermulst           1-0
Van Schaik – Keijzer            1-0
Lensink – Boss                  1-0
Schipper – Van Lier             0-1

Stand aan kop:
1. Krishnasing          91
2. Losekoot             76
3. Van Schaik           59
4. Koekkoek             57
5. Michels              57
6. Spijkerman           52
7. Mink                 52
8. Schaap               50
9. Duister              46
10. Lensink             40

Vrijdag wordt de derde ronde van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging gespeeld in het Rode Kruisgebouw, Burg. Penstraat 6 in Baarn. Aanvang: 19.45 uur. De jeugd begint al om 18.30 uur. Meer informatie op www.baarnseschaakvereniging.nl

3 comments

Comments are closed.