Intern, Volwassenen

Stabiliteit en snelle schaakpartijen (Ronde 33)

Ronde 33 van de interne schaakcompetitie leverde geen verschuivingen op in de top van het klassement. De koplopers toonde zich stabiel. Het topduel Krishnasing-Duister eindigde in remise. Verder was het opmerkelijk dat twee partijen wel heel snel afgelopen waren.

Henri Spijkerman koos tegen Pascal Losekoot voor de opening met de naam de Leeuw, maar sprak in de analyse zelf van een geeuwende leeuw in plaats van een brullende leeuw. Spijkerman had geen kansen gehad en werd langzaam de afgrond ingeduwd, zo vond hij. Onder de titel “partij van de week” is zijn analyse te vinden op http://www.youtube.com/user/BaarnseSV.

Daan Lensink bleef in het spoor van de koploper door Werner Raudenbusch te verslaan. Raudenbusch kwam niet onder de druk van Lensink uit. De spannende strijd tussen Ashley Krishnasing en Ed Duister eindigde onbeslist. Daar was Duister tevreden mee en Krishnasing absoluut niet. Hij had het gevoel duidelijk beter te staan, maar kon niet genoeg profiteren. Marco Meijer kon zijn pionnen ver naar voren dirigeren en zo de koningsstelling van Peter van de Veer vastzetten. Wellicht dat Van de Veer nog naar remise had kunnen afwikkelen, maar onder de indruk van de aanval koos hij niet de beste voortzetting.

Stabiel en snel

De toptien van het klassement blijft door deze uitslagen volledig stabiel en ongewijzigd. De eerste verschuiving vinden we pas op plek 14, waar Geertièn de Vries met stip naar toe is gestegen. Hij bleek sterker dan Wim van Teutem en klom zodoende twee plaatsen. Ger Oldekamp hoopte op remise tegen Conrad Keijzer. Deze speelde echter door en dat bleek terecht, zodat Oldekamp zijn mooie remise tegen Van de Veer van een week eerder geen goed vervolg kon geven.

Twee partijen waren wel erg snel klaar deze ronde. Johan Vermulst verslikte zich in Bert van Klingeren. In de varianten die na het partijtje nog op het bord kwamen, liet Vermulst zien weldegelijk te kunnen winnen, maar dat veranderde de officiële uitslag natuurlijk niet. Ook Erik van Lier en Rienk Andriessen waren binnen het uur klaar. Hier was het Andriessen die een fout maakte, zodat Van Lier al weer zijn negende overwinning van het seizoen mocht laten bijschrijven.

Uitslagen van de 33e ronde

Losekoot –    Spijkerman     1−0
Raudenbusch –    Lensink     0−1
Krishnasing –    Duister     ½−½
De Vries –    Van Teutem     1−0
Vermulst –    Van Klingeren     0−1
Van Lier –     Andriessen     1−0
Keijzer –     Oldekamp     1−0
Meijer –     van de Veer     1-0

Tussenstand na de 33e ronde

1 Losekoot     1178
2 Lensink     1105
3 Krishnasing     990
4 Overbeek     956
5 Meijer     913
6 Duister     883
7 Brantjes     870
8 Vlug      767
9 Spijkerman     750
10 Wiegers     707

Vrijdag wordt ronde 34 van de interne competitie gespeeld in De Leuning, Oranjestraat 8. Aanvang 19.45 uur, terwijl de jeugd al vanaf 18.30 uur aanwezig is. Meer informatie is te verkrijgen bij secretaris Ton Koekkoek, tel. 5420605, of jeugdleider Daan Lensink, tel. 5417648. U kunt ook kijken op de website www.baarnseschaakvereniging.nl. Daar is ook een link naar de partij van de week opgenomen, dit keer dus de analyse van Henri Spijkerman van zijn partij tegen Pascal Losekoot.

(Marco Meijer)