2005

Spanning van de interne competitie is eraf

De voorlaatste ronde van de interne competitie verliep ontspannen nadat zowel de clubkampioen Pascal Losekoot als de bekerwinnaar Jarno Witkamp hun prijzen in voorgaande rondes al wisten zeker te stellen. Dit ging ten koste van het jonge schaaktalent Robin van Kampen die voor beide prijzen op de beslissende momenten zijn kansen verspeelde.

Robin heeft echter een uitstekend seizoen beleefd met als kroon op zijn werk het Nederlands kampioenschap tot 12 jaar.
Ondanks de relaxte sfeer werd er zowel bij de dames als bij de heren nog hard gevochten om op de ranglijst een eervolle klassering te veroveren die eventueel recht geeft op deelname aan de externe competities in het komende seizoen.

Zo gunde Losekoot aan Van Leeuwen geen ruimte en bleef serieus en geconcentreerd als altijd vechten om de winst, die Van Leeuwen vorige week nog wel kon boeken tegen de subtopper Meijer.

Raudenbusch accepteerde remise tegen Moes, hetgeen door de onder tijdsdruk lijdende Moes met een zucht van opluchting werd begroet.

Van Briemen speelde, als zo vaak, veel te snel en nonchalant. Met nog ruim een uur bedenktijd tegen 15 minuten voor Oldekamp moest hij kansloos opgeven na een misrekende ruilcombinatie die tot een slachting van de zwarte paarden en torens leidde.

Mevrouw Ensink
Koekkoek liet de dappere veteraan Mevr. Ensink lang in stand en Mevr.Ensink (foto) had duidelijk plezier in de partij. Berustend moest zij toch op het eind opgeven nadat Koekkoek te veel van haar stukken had veroverd en Mevr. Ensink geen aanvalskansen meer zag.

De andere twee die samen met Van Briemen en Koekkoek het hechte clubje dinsdagavond cafeschakers vormen, zijn Van Tent en Schaap, die onderling remise overeenkwamen na een degelijk doordachte strategie van Van Tent.

Uitslagen van de 11e ronde
Uitslagen

Losekoot  - Van Leeuwen    1-0
Overbeek  - Van Voorthuizen  1-0
Meijer   - Pandelaar     1-0
Moes    - Raudenbusch    rem
Vermulst  - Van Dijen     0-1
Oldekamp  - Van Briemen    1-0
Koekkoek  - Ensink       1-0
Van Teutem - Van de Veer    0-1
Van Tent  - Schaap       rem

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand


Bij de Brasserie Le Maire, (Brinkzicht 17) wordt iedere dinsdagavond vanaf 20:00 uur in ongedwongen sfeer en zonder competitiestrijd geschaakt. Iedereen die eens wil kennis maken met deze eeuwenoude sport en niet direct met schaakklokken en in bibliotheekstilte wil schaken is van harte welkom. Materiaal en spelers van de Baarnse Schaakvereniging zijn gegarandeerd aanwezig.—Hans van Briemen