Uncategorized

Spannende schaakwedstrijden

Vrijdag 24 november werd de negende ronde gespeeld van de baarnse interne schaakcompetitie. Door afwezigheid van enkele senioren was de opkomst wat lager. Bij de jeugd was de opkomst, zoals gebruikelijk, wederom goed.

Senioren
De internwedstrijdleider was afwezig, maar gelukkig heeft Rogier Burger goed waargenomen en ook zelf een partij gespeeld. Zo’n dubbele functie valt niet altijd mee, maar daar had Rogier geen last van. Het volgende verslag is door hem geschreven.

Rogier Burger – Tobias Pothof 1-0

Tobias maakte zijn debuut bij de senioren. Helaas voor hem trof hij direct de clubkampioen. Er kwam een afruil variant van de Philidor op het bord. Rogier was hier erg blij mee. Na een verkeerde zet van zwart kwam wit veel beter te staan, waardoor Rogier direct de jacht op de koning kon beginnen. Tobias heeft hierdoor veel moeten verdedigen. Na een aftrek aanval won Rogier een stuk en eindigde de partij niet veel later. Zie stelling.

Hier volgde 1.Tae1 Td8 2. Te8 Dc7 3. Txd8+ Kxd8 4. Te8+ Kd7 5. Te7+ en won

Marijn van de Graaf – Owen Hodgson 1-0

Marijn zag een afwikkeling naar een toreneindspel en kreeg daardoor een actieve toren dan Owen. De nodige pionnen werden door Marijn van het bord gesnoept. Owen dacht nog een tijd na, maar gaf op nadat hij tot inzicht was gekomen dat hij te weinig over had om door te spelen.

Jan Heimensen – Rob Boss 1-0

De kraker van de avond. Beide spelers speelden een solide partij. Uiteindelijk viel de klok van Boss. De eindstelling had iets weg van een fortress, waar Jan wel een kwaliteit en een pion meer had. Dit betekent dat als Rob de tijd had gehad, hij nog over verdedigingskansen zou beschikken om de stelling ’te keepen’ door herhalen van zetten.