2006

Snelle teleurstellingen bij schakers

Enkele partijen in de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging waren vrijdag verrassend snel afgelopen. Van de Veer is de nieuwe koploper.Verbouwereerd en lichtelijk teleurgesteld constateerde Simon van Voorthuizen dat tegenstander Daan Lensink een dodelijke combinatie op het bord had getoverd. Van Voorthuizen had nog nauwelijks achter het bord gezeten, maar kon om kwart voor negen al inpakken, want de combinatie leidde minimaal tot dameverlies. Een knappe prestatie van Lensink, die aan een sterke cyclus bezig is en inmiddels op de derde plaats is terug te vinden. Teleurgesteld was Peter Vegter ook. Henk Meeuwissen drong al zeer snel met dame en pion de stelling van Vegter binnen. Het bleek beslissend en Meeuwissen streek snel de winst op, Vegter achterlatend met de kreet: Ik kan er niks meer van!

Nieuwe koploper

Jan Overbeek redde het niet tegen Pascal Losekoot. Hij ging – weliswaar in de langste partij van de avond – strijdend ten onder en moet nu de koppositie overgeven aan Peter van de Veer. Van de Veer speelde geconcentreerd zelf nummer twee van de ranglijst, Rien van Brummelen, naar een nederlaag, en mag zich nu de nieuwe koploper noemen. In deze vorm zal het moeilijk zijn Van de Veer van zijn ongeslagen status te beroven.

Bert van Klingeren klimt langzaam maar zeker op de ranglijst. Daan Michels kon hem niet van de zege afhouden. George van Tent boekte tegen Wilette van Helden al weer zijn derde overwinning deze cyclus en stijgt ook tot ongekende hoogten in het klassement. Ger Oldekamp was deze keer schaakvriend Wim van Teutem te slim af en boekte ook weer eens een succesje. Michiel van Schaik behaalde pas zijn eerste overwinning deze cyclus. Ton Koekkoek was zijn slachtoffer in een overigens zeer aantrekkelijke partij. Koekkoek duikt nu wel de kelder van de ranglijst in. Nieuwkomer Noah Breij boekte meteen zijn eerste overwinning. Mevrouw Ensink kon een pion niet van promotie weerhouden en dat werd uiteindelijk de genadeslag. Er waren dit keer liefst vier remises, waarbij enkelen na afloop nog wel verzuchtten, dat ze eigenlijk wel hadden moeten winnen.

Nieuwe clubkampioen

Voor de interne bekercompetitie speelden Marco Meijer en Robin van Kampen voor een plaats in de halve finale. Meijer bood lang en goed weerstand, maar moest uiteindelijk de winst aan Van Kampen laten. Het jeugdtalent steeg daardoor naar de vierde plaats in de interne competitie en nam tevens de leiding in het overallklassement over van Ashley Krishnasing. Op weg naar zijn eerste clubkampioenschap?

Uitslagen van de 6e ronde
Uitslagen

Losekoot – Overbeek		1-0
Van de Veer – Van Brummelen	1-0
Lensink – Van Voorthuizen	1-0
Vermulst – T. Michels		remise
Vlug – Krishnasing		remise
Andriessen – Schaap		remise
D. Michels – Van Klingeren	0-1
Boss – Raudenbusch		remise
Van Helden – Van Tent		0-1
Meeuwissen – Vegter		1-0
Van Schaik – Koekkoek	        1-0
Oldekamp – Van Teutem	        1-0
Breij – Ensink			1-0
Kwartfinale beker:
Meijer – Van Kampen		0-1

Tussenstand na de 6e ronde
Stand

1. Van de Veer		53
2. Losekoot		51
3. Lensink		50
4. Van Kampen		48
5. Overbeek		46
6. Van Brummelen	44
7. T. Michels		44
8. Vlug			42
9. Vermulst		41
10.Van Klingeren	39

Vrijdag 2 februari 2007 wordt de 7e ronde van de 2e cyclus gespeeld in Het Brandpunt te Baarn. Aanvang: 19.45 uur. Het eerste achttal speelt dan een thuiswedstrijd tegen Zeist 2. Meer informatie vindt u op www.baarnseschaakvereniging.nl en bij secretaris Jan Overbeek (0355421504).—Ton Koekkoek