Volwassenen

Smaakvolle Catalaanse avond

Vrijdag 29 maart organiseerde de Baarnse Schaakvereniging de Catalaanse avond. Met een deelnemersaantal van 26 – waaronder behoorlijk wat niet-leden – was de opzet erg geslaagd. De hapjes – deze keer bereid door Schram, Boss en Losekoot, vielen evenals de Catalaanse wijn erg in de smaak.

Losekoot begon de avond met een uiteenzetting van de Catalaanse opening, beginnend met 1.d4 Pf6 2.c4 e6 3.g3, de verplichte zetten deze avond. Zoals vaker ging iedereen de voorgeschreven zetten zijn eigen kant op, waardoor er na nog geen vijf zetten overal een andere stelling was ontstaan.

Catalaanse avond: Roest-van Lier

Tussen de partijen door waren er tortilla’s, gehaktballetjes (Albondigas), zalmtoastjes en Catalaanse wijn.
Dit was de laatste thema-avond van het seizoen. Op 17 april wordt een ander bijzonder evenement gehouden: het eerste Baarnse Cafeschaaktoernooi, en op 26 april volgt een schaaklezing door veelvoudig Nederlands en Hongaars Dameskampioene Erika Sziva.

Hapjes bij Catalaanse avond

Catalaanse avond

1 comment

  1. Een smaakvol artikel en het was weer een heerlijk schaakavondje. Vooral hulde aan de lekkere hapjes van Rob, Walter en Pascal! Ik ben benieuwd welke heerlijke thema-avonden onze sfeercommissie volgend seizoen zullen bedenken, want dit is voor herhaalde herhaling vatbaar!

Comments are closed.