(Foto Ton Koekkoek)
De tweede ronde van de interne competitie moest nog even wachten. De traditionele simultaan tegen de clubkampioen van vorig jaar stond op het programma. Ashley Krishnasing. Met kop en schouders stak hij vorig schaakseizoen boven het maaiveld uit. Er werd flink gemaaid.
De keuze van Krishnasing was de kloksimultaan. Bij de gewone simultaan loopt de simultaangever een rondje langs de borden. De ontvangers voeren de zet uit als de simultaangever langs komt. Hoe zit dat dan bij een kloksimultaan? Moet je dan ook wachten tot de simultaangever langs komt? Het was effe puzzelen, maar eigenlijk simpel. Je speelt een “gewone” schaakpartij. De simultaangever moet zelf zijn klokken in de gaten houden. Bij tijdnood op meerdere borden kon het lastig worden voor Krishnasing.
Door die klok dachten de schakers een kans te maken op een remise of zelfs een winst tegen de clubkampioen. Elf deelnemers. Niet actief spelend in de interne competitie, wel veeelvuldig clubkampioen Losekoot was ook van de partij. Qua speelsterkte was Losekoot de enige gelijkwaardige tegenstander van Krishnasing. Dat werd remise. Duister, de nummer twee van vorig seizoen, blunderde al na, oeps, tien zetten!
Dan de verrassingen van de avond, want ja die klok. Twee jeugdspelers, de broeren Burger… beiden remise! We zijn er nog niet. Ook mevrouw Roothaan wist, ondanks groot speelsterkteverschil, een leuke remise af te troggelen.
En dan als klapper van de avond winst voor Boss. Ondanks een kwaliteit achterstand en tijdnood hoopte Krishnasing nog op remise, maar Boss speelde de partij prachtig uit!
Een goed resultaat voor de simultaangever Krishnasing. Zes gewonnen partijen van de elf, vier remises en een verliespartij. Dus 8 uit elf.
Goed verslag, Ed. Knap van Rob en van de remisespelers, maar 8 uit 11 is toch erg goed voor de simultaangever.
Dank Ton. Ik heb laatste regel aangepast. 8 uit 11 erbij gezet, klinkt nog mooier.
Bravo Ashley!