Beker (intern), GM Robin, Uitgelicht, Volwassenen

Schakers toe aan Kerstreces

Schakers toe aan Kerstreces

Als liefst vijf van de twaalf partijen in remise eindigen, lijkt dat erop dat veel leden van de Baarnse Schaakvereniging aan een pauze toe zijn. En die komt er ook – het Kerstreces. Pas op 2 januari 2015 kan er weer geschaakt worden tijdens het Banketbakkerij Veldhuizen Nieuwjaarstoernooi. Afgelopen vrijdag werden dus de laatste inspanningen geleverd en de laatste verrassingen genoteerd van 2014.

De eerste partij van ronde 13 van de interne competitie was vrijdagavond rond half tien afgelopen. Rienk Andriessen en Johan Vermulst waren in een eindspel terechtgekomen met nog heel weinig stukken op het bord. Naast zijn Koning had Vermulst slechts een Loper en Andriessen alleen nog maar twee niet verbonden pionnen. Dat leidde dus tot remise. Behalve deze partij eindigden er nog vier partijen in remise, en dat is vrij veel.
Ton Koekkoek begon heel goed aan de interne competitie, maar de laatste tijd zit de klad er een beetje in. Tegen nieuwkomer David Knight speelde hij niet eens slecht, maar kwam hij toch tekort. Suzan Roothaan had ook al een tijdje niet meer gewonnen, maar tegen Martin Bunschoten lukte het weer.

'Surprising Mario'
‘Surprising Mario’

Mario Lambrechts kreeg een sterk aanvallende Werner Raudenbusch tegenover zich. Hij moest zelfs zijn Dame offeren om een beetje lucht te krijgen. Daartegenover stond wel een behoorlijke compensatie in de vorm van twee stukken en twee pionnen. Raudenbusch leek met een Koningsaanval de winst te gaan pakken, maar kwam van een koude kermis thuis. Zijn eigen Koning stond niet goed verdedigd en het lukte Lambrechts om hem met een Toren en een Loper mat te zetten. Verrassende uitslag voor beiden.
Bert van Klingeren verloor al vroeg in zijn partij tegen Martijn Kruiswijk een stuk door onachtzaamheid. Kruiswijk gaf dat voordeeltje niet meer weg en stoomt weer op richting toptien. Thijs Michels en Rien van Brummelen speelden – als altijd – een lange, spannende partij. Evenals in de laatste partij van vorig seizoen schreef Michels de partij op zijn naam.
Pascal Losekoot dacht met een Paardzet op g4 goede kansen te hebben tegen Daan Lensink. Het bleek echter te weerleggen en Lensink greep voor de 4e achtereenvolgende keer (in twee seizoenen) de winst tegen Losekoot. En dat is knap tegen een veelvuldig clubkampioen!

Stomme zetten
In de eerste ronde van de interne bekercompetitie stonden twee interessante partijen in de A-groep op het programma. Ashley Krishnasing speelde tegen Yme Brantjes, en de heren gaven niets cadeau, zodat het duel in remise eindigde. Dus was een barrage nodig om de winnaar te bepalen. In die spannende partij (10 minuten per persoon) beet Krishnasing zich stuk op de toffe verdediging van Brantjes, en hield Brantjes zijn zenuwen het best in bedwang. De andere partij ging tussen Ed Duister en Jan Timmerman. Dat werd een partij vol met fouten. Timmerman verzuchtte na afloop “Goh, wat heb ik stomme zetten gezet!”, terwijl Duister achteraf concludeerde, dat het lang had geduurd voordat hij daarvan profiteerde. Hoe dan ook, Duister naar de volgende ronde.

Alle uitslagen ronde 13:
Lensink – Losekoot		1-0
Boss – Spijkerman		remise
Knight – Koekkoek		1-0
Lambrechts – Raudenbusch	1-0
Van Klingeren – Kruiswijk	0-1
Michels – Van Brummelen 	1-0
Schipper – Keijzer		remise
Willemsen – Van Lier		remise
Andriessen – Vermulst		remise
Bunschoten – Roothaan	        0-1
Beker, A-groep, 1ste ronde:
Krishnasing – Brantjes		remise
(Brantjes wint na barrage)
Duister – Timmerman		1-0
Stand aan kop:
1.	Krishnasing		525
2.	Lensink			451
3.	Duister			392
4.	Van Schaik		380
5.	Brantjes		373
6.	Losekoot		372
7.	Meijer			336
8.	Wiegers		        326
9.	Spijkerman		294
10.	De Vries		271
11.	Breukers		264
12.	Kruiswijk		247
13.	Beekhuis		236
14.	Knight			235
15.	Koekkoek		232

De interne competitie gaat met de 14e ronde weer van start op 9 januari 2015. Eerst echter – op 2 januari vanaf 20.00 uur – het Banketbakkerij Veldhuizen Nieuwjaarstoernooi, waar ook niet-clubschakers gratis aan kunnen deelnemen onder het genot van heerlijke oliebollen en appelflappen. Speellokaal: Rode Kruisgebouw, Burg. Penstraat 6 in Baarn.

2 comments

Comments are closed.