2008

Schakers dansen op het ijs

De openhaard knispert en de warme chocolademelk met slagroom staat op tafel. Maar niet bij de sportieve schakers van Baarn. Naast het kasteel Groeneveld maakten deze schakers het ijs onveilig.Rond een uur of één verzamelden zich de sportievelingen Pascal Losekoot, Jarno Witkamp, Vincent Pandelaar, Bert van Klingeren, Jan Overbeek, Peter Vegter en Arthur Vlug rond het ijs. Verpakt in dikke jassen, sjaals en wanten stapten ze het op het af en toe krakende ijs.

Het was even wennen, want echte schakers horen in een warme stoel rustig een potje schaak te spelen. Al gauw was te zien dat een aantal schakers toch ook goede schaatsers bleken te zijn. Zo mooi en snel als de één schaatste, zo hard viel de ander bij het maken van een pirouette.

Na ruim twee uur begonnen de voetjes toch een beetje zeer te doen en de tenen werden een beetje groen. Tijd om te stoppen en weer huiswaarts te gaan. De erwtensoep staat namelijk te wachten om opgegeten te worden.

Al met al een geslaagde dag en zeker een uitje om een jaarlijkse traditie van te maken. Hopelijk werkt de ijsgod volgend jaar weer mee.
Klik hier voor nog meer foto’s.—Arthur Vlug