2007

Schaken tegen de meester

In 2004 is door Woonzorgcentrum Bloemendael aan de Nassaulaan in Baarn een heuse weddenschap (om de eer) aangegaan met onze vereniging. De uitdaging bestond uit het proberen verslaan van de in Bloemendael wonende heer Bosman. Deze meneer Bosman bleek heel lang geleden in de Meesterklasse van de KNSB te hebben gespeeld en een zeer sterke schaker te zijn geweest. Het werd inderdaad een behoorlijke kluif om hem te verslaan. Uiteindelijk moest de toen 80-jarige heer Bosman het onderspit delven tegen de toen 15-jarige Vincent Pandelaar. Een zestal andere schakers van onze vereniging verloren of haalden remise. De conclusie was dan ook dat dhr. Bosman nog steeds een aardig partijtje kon schaken.
Na deze weddenschap heeft een enkeling nog wel eens een partijtje tegen hem geschaakt, maar logischerwijs is dit verwaterd. Totdat Werner Raudenbusch enkele weken geleden weer eens de stoute schoenen aantrok en dhr. Bosman weer wat tegenstand kon bieden op het schaakbord. Want in het zorgcentrum zelf wonen natuurlijk meer mensen die kunnen schaken, maar dat is meestal appeltje eitje voor dhr. Bosman.
De nu – schat ik – 84 jaar oude schaker zou zeer graag nog meer willen schaken tegen leden van onze vereniging. Daarom roep ik van harte onze leden op om een afspraak met hem te maken voor een leuke schaakpartij. In verband met zijn hoge leeftijd schaakt hij het liefst overdag, eventueel vroeg in de avond. Een afspraak kun je telefonisch met hem maken via de receptie van Woonzorgcentrum Bloemendael, telefoon 035 5426565. Doen!—Ton Koekkoek