2008

Schaken in Twente (met fotoalbum)

Al jaren gaat een groep jeugdspelers van de Baarnse schaakvereniging in augustus een week naar Twente om daar mee te doen aan het Open Nederlands Jeugdkampioenschap. De groep is dit jaar wat kleiner, met Daan Lensink en Geertièn de Vries als enige natuurvrienden samen met mijzelf in het Natuurvriendenhuis.

Fotoalbum Enschede eo. 2009

Maar ook Ewoud de Groote doet mee (hij heeft een studentenappartement hier), Jarno Witkamp schrijft verslagen voor het bulletin en oud-lid Gino de Mon en moeder Cindy zijn present.

Geertièn was gisteren jarig en vierde dat met een appelkruimeltaart, een Hertog Jan Grand Prestige (best een lekker biertje, en dat zeg ik 🙂 en verdubbeling van zijn score. Uiteraard was er een kaart, een cadeau en werd er voor hem gezongen – volgens meneer de Vries niet enthousiast genoeg – maar gezongen is er.

Het toernooi loopt trouwens perfect. De speelzaal is dit jaar open voor bezoekers (gaat prima) en er is draadloos internet. Een goedkoop café, supermarkt dichtbij, razende reporters, prima vertoeven dus. Volgend jaar weer een grotere groep?

Weetjes:

– Vandaag is Yme Brantjes jarig, maar in tegenstelling tot vorig jaar doet hij nu niet mee. Desondanks gefeliciteerd, Yme!

– Het is weer warm, maar mijn stuur is nog niet gesmolten…

– een kleine wespenplaag hier, veroorzaakt door verkeerde prullenbakken.

—Pascal Losekoot