Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Schaakvirus

Schaakvirus

Foto’s Losekoot, Spijkerman, Van der Ploeg
Het schaakvirus heeft wederom toegeslagen op de Baarnse schaakvereniging. De schakers mogen na maanden thuisschaak weer schaken in het clubgebouw. Eenmaal besmet met het schaakvirus kun je niet meer stoppen met schaken. De Baarnse schakers maken meteen van de nood een deugd. Het ledental is teruggelopen. Daarom is het clubhuis, Het RodeKruisgebouw, omgetoverd tot een onderzoekslaboratorium om onderzoek te doen naar mogelijkheden om het schaakvirus te verspreiden.

  

Inmiddels zijn al vele varianten ontwikkeld. In de laboratoriumopstelling zijn de schakers van elkaar gescheiden door een plastic doorzichtig scherm om de concentratie te verhogen voor het vinden van verspreidingsvarianten.

Alle gekheid op een stokje. De Baarnse schakers gebruikten de eerste clubavond om het protocol  voor 1,5 meter afstand en hygiëne uit te proberen. Dus geen eerste ronde van de interne competitie.

   

Per partij zitten de schakers achter twee borden in plaats van één, gescheiden door een plastic scherm. Met dank aan Ton van de Ploeg voor het maken van de schermen. De klok wordt zo geplaatst dat beide spelers evenveel hinder ondervinden om de klok in te drukken.

  

Daarom is ook voor onbepaalde tijd het speeltempo aangepast naar 80 minuten voor de partij en 30 seconden per zet. Zo hebben de schakers de minste last van tijdnood in combinatie met het doorgeven/uitvoeren van de zet en het indrukken van de klok.

4 comments

 1. Hé, eindelijk weer een verslag en eindelijk weer echte partijen. Dank, Ed! Maar ook al waren het slechts oefenpartijen, ik ben wel benieuwd naar de resultaten en de ervaringen van de spelers.

 2. Het doet me goed dat we weer live zijn! Ik hoop er over een paar weken ook weetr bij te zijn. Mooie foto’s.

 3. Hoera! Ik vond het fijn om dit onderzoek bij te wonen en hoop dat het schaakvirus zich weer als een razende onder de Baarnaars zal verspreiden.

 4. Boss – Bijleveld remise
  Lambrechts – Olthof 0-1
  Burger – Brouwer 1-0
  Vermulst – Willemsen 1-0
  Kruiswijk – Schram 0-1

Comments are closed.