2007

Schaakvereniging op proef bij De Leuning

In onze zoektocht naar een nieuw onderkomen houden we komende vrijdag bij wijze van proef een clubavond in De Leuning. Afgelopen vrijdag werd nog hevig gestreden in Het Brandpunt, waarbij bekerschaak een voorname rol speelde.Zoals bekend moet de Baarnse Schaakvereniging Het Brandpunt verlaten. Het bestuur is al tijden naarstig op zoek naar een nieuwe locatie en dat lijkt vruchten af te werpen. De schaakvereniging is nu intensief in gesprek met De Leuning en aanstaande vrijdag zal daar bij wijze van proef zowel door de jeugd als de senioren een volledige clubavond worden gespeeld. Bevalt dit voor beide partijen dan zou wellicht op korte termijn een akkoord bereikt kunnen worden. Een bijzondere ledenvergadering zal dan worden uitgeschreven. Het is te hopen dat dit lukt, want in Baarn blijkt vooralsnog weinig andere geschikte schaakaccommodatie aanwezig. En Baarn zonder deze denksport is toch moeilijk voor te stellen.

Brandpunt
Afgelopen vrijdag werd echter nog volop geschaakt in de vertrouwde speelzaal van Het Brandpunt. Weliswaar enigszins gestoord door ‘stampmuziek’ elders in het pand wisten de meeste schakers hun concentratie te behouden. Jarno Witkamp bleef Marco Meijer door een fraaie winstpartij tegen Jan Overbeek op de hielen zitten voor de cycluswinst. De meest verrassende uitslag was wel de winst van Kasper Wiegers op Arthur Vlug. Ze speelden een lange en scherpe partij, maar toen een offer van Vlug verkeerd uitpakte, trok Wiegers de partij naar zich toe. Een sterke prestatie van de bijna 14-jarige Wiegers die de avond ervoor ook al een bijzonder lange partij met het tweede schaakteam van Baarn had gespeeld. Familie De Mon had geen beste schaakavond met twee nederlagen. Ger Oldekamp speelde zeer geconcentreerd tegen Simon van Voorthuizen, maar kon het net niet bolwerken. Reinier Schaap pakte iets te gulzig een stuk van Henk Meeuwissen, maar de slimme Meeuwissen had dat stuk niet voor niks in de uitverkoop gedaan: 0-1.

Waren er in de zesde speelronde nog opvallend veel remises, in de zevende ronde eindigde geen enkele partij in remise. Afgelopen vrijdag tekenden Hans van Briemen en Ton Koekkoek voor de enige remise. Thijs Michels speelde net iets scherper dan George van Tent, kwam na dameruil een pionnetje voor en speelde vervolgens secuur naar winst. Mw. Ensink speelde weer een zeer degelijke partij, dit keer tegen Boy Bogaerts. Na lang manoeuvreren kon Bogaerts enkele pionnen winnen en dat leidde uiteindelijk tot de volle winst.

Bekerschaak
Het bekerteam van Baarn – bestaande uit Moes, Krishnasing, Losekoot en Meijer – speelde het Hilversumse HSG knap uit de bekercompetitie van de Stichts-Gooise bekercompetitie (3-1 winst). Ook in de interne bekercompetitie was nog een wedstrijd. Peter van de Veer en Rob Boss speelden een lange en spannende strijd om de halve finale te bereiken. Van de Veer trok aan het langste eind en voegde zich bij de andere halve finalisten Kasper Wiegers, Waldemar Moes en Jarno Witkamp.

Uitslagen van de 8e ronde
Uitslagen

Overbeek – Witkamp		0-1
Vlug – Wiegers			0-1
Van Klingeren – G. de Mon	1-0
Van Voorthuizen – Oldekamp	1-0
Andriessen – J. de Mon		1-0
Schaap – Meeuwissen		0-1
Van Briemen – Koekkoek	        remise
Van Tent – Michels		0-1
Ensink – Bogaerts		0-1
Van de Veer – Boss (beker)	1-0

Tussenstand na de 8e ronde
Stand

1.	Meijer		461
2.	Witkamp		454
3.	Van Schaik	394
4.	Van de Veer	387
5.	Brantjes	372
6.	Moes		365
7.	Wiegers		357
8.	G. de Mon	332
9.	Vervoort	331
10.	Van Brummelen	320

Vrijdag wordt de negende ronde van de tweede cyclus van de interne competitie gespeeld. Zoals eerder vermeld vindt deze clubavond plaats in De Leuning, Oranjestraat 8 te Baarn. De jeugd begint iets eerder – om 18.30 uur – en de senioren starten gewoon om 19.45 uur. —Ton Koekkoek