2007

Schaaktop stabiel

De zevende ronde van de tweede schaakcyclus leverde weinig verschuivingen op in het klassement. Koploper Marco Meijer won van Jan Overbeek, Jarno Witkamp versloeg Ger Oldekamp en Michiel van Schaik was Rob Boss de baas. Opmerkelijk zijn de hoge klasseringen van de jeugdspelers Yme Brantjes en Gino de Mon op plaats 5 en 6. Ook Levente Vervoort is terug te vinden in de toptien.Marco Meijer speelt de laatste weken behoorlijk aanvallend. Dat levert niet altijd het gewenste resultaat op, maar het geeft in ieder geval leuke partijen. Zo ook tegen Jan Overbeek die het gevoel had overlopen te worden. Maar het scherpe spel houdt ook risico’s in en toen de aanval van Meijer niet doorsloeg, leek Overbeek het roer over te kunnen nemen. In het vervolg liet hij zich echter te bang maken, waardoor Meijer alsnog makkelijk won.

Jarno Witkamp trof in Ger Oldekamp een speler die de laatste weken goed op dreef is en al enkele topspelers tegenover zich trof. Ditmaal kon Oldekamp het niet bolwerken en zo bleef Witkamp Meijer op de hielen zitten. Michiel van Schaik en Rob Boss speelden een zeer spannende partij, met twee nog spannender tijdnoodfases. De aanval van Boss kon door Van Schaik afgehouden worden waarna hij zelfs een tweede dame op het bord mocht neerzetten. Vervolgens verspeelde hij toch weer materiaal, maar Boss hield niet genoeg over om nog te kunnen winnen en werd uiteindelijk mat gezet.

Tijd speelde ook een belangrijke rol in het duel tussen Waldemar Moes en Werner Raudenbusch. Raudenbusch kwam een kwaliteit tegen een pion voor, maar Moes maakte het zijn tegenstander wel lastig. Deze gebruikte veel tijd in de veronderstelling dat er nog een kwartier bedenktijd bij zou komen. Die bleek echter al eerder opgesoupeerd te zijn, waardoor de partij op deze minder leuke manier verloren ging.

Jeugd
De jeugd blijft het goed doen. Yme Brantjes klom nog verder omhoog door Jeroen de Mon te verslaan. Diens zoon Gino de Mon volgt in het spoor van Yme. Boy Bogaerts moest er aan geloven. En ook Levente Vervoort staat in de toptien. Vrijdag versloeg hij Rien van Brummelen. Een vierde jeugdspeler, Kasper Wiegers, vinden we terug op plaats elf. Veel aandacht was er voor zijn spectaculaire partij met Ton Koekkoek. Deze kwam slecht uit de opening, vocht nog wel terug, maar kon toch niet voorkomen dat ook Wiegers een punt mocht bijschrijven.

Overwinningen waren er verder voor Pascal Losekoot en Bert van Klingeren die de koningen van respectievelijk Simon van Voorthuizen en Conrad Keijzer met succes onder vuur namen. Reinier Schaap wist te winnen van Rienk Andriessen en Johan Vermulst versloeg mevrouw Ensink, die desondanks een goede partij speelde.
Wim van Teutem was na een zware operatie ook weer van de partij. "Nog niet om te schaken, maar wel om sfeer te proeven en handjes te schudden, " zoals hij zelf aangaf. Dat het met de nestor van de club weer zo goed gaat, was voor veel schakers het beste nieuws van de avond.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Witkamp 	- Oldekamp   	1-0
Moes  	- Raudenbusch  	1-0
Losekoot	- Van Voorthuizen	1-0
Meijer 	- Overbeek   	1-0
Vervoort	- Van Brummelen 	1-0
Van Schaik	- Boss      	1-0
Keijzer 	- Van Klingeren 	0-1
G. de Mon	- Bogaerts   	1-0
Brantjes	- J. de Mon   	1-0
Koekkoek	- Wiegers    	0-1
Andriessen	- Schaap    	0-1
Ensink 	- Vermulst   	0-1

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Meijer    	422
2. Witkamp    	407
3. Van Schaik  	371
4. Van de Veer  	346
5. Brantjes   	337
6. G. de Mon   	336
7. Moes     	307
8. Van Brummelen	298
9. Vervoort   	293
10. J. de Mon  	280

Vrijdag wordt de achtste ronde van de tweede cyclus gespeeld, vanaf 19.45 uur in Het Brandpunt, Oude Utrechtsweg 4a. Ook speelt het bekerviertal tegen HSG uit Hilversum. Deze wedstrijd begint al om 19.30 uur. De jeugd is nog eerder aanwezig. Vanaf 18.45 wordt er les gegeven en aansluitend gespeeld voor de onderlinge competitie. Meer informatie over het schaken in Baarn is te verkrijgen bij de secretaris, Jan Overbeek, tel. 5421504, of de jeugdleider, Pascal Losekoot, tel. 6012745.—Marco Meijer