2010

Schaakseizoen start met lezing “75 jaar Max Euwe wereldkampioen”

Vijfenzeventig jaar geleden werd Max Euwe wereldkampioen schaken, door Alexander Aljechin in een match te verslaan. De partijen werden verspreid over het hele land gespeeld, zo vond de vijftiende partij plaats in Baarn.
Waldemar Moes, clubkampioen van de Baarnse Schaakvereniging, start op vrijdagavond 3 september het nieuwe schaakseizoen met een lezing over deze historische titelstrijd, die van grote betekenis was voor het Nederlandse schaken. Iedereen die interesse heeft, is welkom in de Leuning. Inloop 19:45 uur, aanvang 20:00 uur. De lezing duurt tot ca. 21:15 uur; daarna is er gelegenheid om te schaken. Toegang is gratis.

Ook in het nieuwe seizoen zijn recreatieve schakers weer van harte welkom om maandelijks ontspannen te schaken. De data zijn: 10 september, 1 oktober, 5 november en 3 december. Vrijblijvend en geschikt voor iedereen die de loop van de stukken kent – u hoeft dus geen ervaren schaker te zijn!

De meer fanatieke schakers kunnen uiteraard meedoen aan de interne competitie, die op 10 september start. Vrijwel elke vrijdagavond vanaf 19:45 uur. Het jeugdschaak begint op 3 september, om 18:30 uur.

Alle activiteiten vinden plaats in de Leuning, Oranjestraat 8, te Baarn. Voor meer informatie, Pascal Losekoot, p.losekoot@xs4all.nl, 035-6012745. Of neem een kijkje op www.baarnseschaakvereniging.nl. Of komt langs op zaterdag 4 september, bij de stand van de Baarnse Schaakvereniging tijdens het Cultureel Festival
—Pascal Losekoot