2005

Schaakkamp Baarnse Schaakvereniging

Ook komende zomer organiseert de Baarnse Schaakvereniging weer een schaakkamp, en wel van vrijdagavond 8 tot en met zondagmiddag 10 september.
Na de goede ervaringen van vorig jaar zijn we op de Woensberg in Blaricum) gebleven, dichtbij Baarn. De accommodatie bestaat uit een zevental blokhutten en een centraal gebouw.

Het zal weer een combinatie zijn van gezellig samen met andere schakers meer over het schaken leren en andere leuke activiteiten.

 Verslag van vorig jaar

 Inschrijfformulier

Aan dit schaakkamp kunnen 36 kinderen meedoen. In eerste instantie van de Baarnse Schaakvereniging, maar ook anderen zullen een uitnodiging krijgen. Het schaakkamp is bestemd voor spelers van minimaal 9 en maximaal 16 jaar, die de eerste stap hebben gehaald. De spelers zullen worden ingedeeld in groepen van ca. twaalf op speelsterkte; elke groep zal een gevarieerd lesprogramma op niveau krijgen.

Begeleiding

Voor de schaaktechnische begeleiding wordt gezorgd door Jarno Witkamp, Marco Meijer, Pascal Losekoot en Ton van der Heijden; voor de algemene begeleiding zorgen onder meer Monique Stam, Bernadet Sertons en Ilse de Groote. Een ervaren en enthousiast team dat een leuke en leerzaam schaakweekend mogelijk wil maken.


Opzet

Wat gaan we doen? De nadruk ligt op schaaktraining. Hiervoor zullen verschillende vormen gebruikt worden, zoals lesgeven met demonstratiebord, oefeningen maken, stellingen uitspelen tegen elkaar of simultaan tegen de trainer.
Natuurlijk wordt er ook tegen elkaar geschaakt. Er wordt in ieder geval elke avond een toernooi georganiseerd.

 Sponsor gezocht

Voor het Schaakkamp zijn we op zoek naar één of meerdere sponsoren die het mogelijk maken om wat extra’s te kunnen doen voor de deelnemers van het Schaakkamp. Als tegenprestatie zullen we in de persuitingen, aankondigingen en verslagen de nodige aandacht geven aan uw bedrijf. Meer informatie kunt u krijgen bij Pascal Losekoot.

Naast het schaken zal er ook ruimte zijn voor ontspanning; bijvoorbeeld voetballen op het terrein.

In het algemeen geldt: hoe hoger de groep hoe meer het accent op de training zal liggen. Voor de stap 2/3 groep wordt er meer afwisseling ingebouwd.

Locatie

De locatie is De Spoel, in recreatiepark "De Woensberg " in Huizen/Blaricum. Het bestaat uit zeven blokhutten en een centraal gebouw waar de activiteiten plaatsvinden en gegeten kan worden. De Woensberg is rustig gelegen, op het hoogste punt van ’t Gooi, met volop ruimte eromheen

Adres: Recreatiecentrum
De Woensberg, Woensbergweg 5, 1272 JP Huizen. De Woensberg ligt op de gemeentegrens Blaricum/Huizen. Tel: 0900 400 4004 (10 cpm)

Vervoer

De deelnemers worden uiterlijk vrijdag om 19.00 uur verwacht, waarna een maaltijd wordt verzorgd. Zondags kunnen de spelers in de middag worden opgehaald. Voor het vervoer van en naar het schaakkamp gaan we uit van de bereidwilligheid van enkele ouders.

Kosten

De kosten bedragen 75 Euro per persoon.

Meedoen?

Als je in de doelgroep valt, dan kan je je aanmelden. Spelers van de Baarnse Schaakvereniging gaan hierbij voor, daarna deelnemers die vorig jaar ook meededen, vervolgens spelers op volgorde van aanmelding. Aanmelden bij Pascal Losekoot door dit formulier in te vullen. Dan krijg je spoedig daarna te horen of je inderdaad mee kan (dus: of er plek is). Als er meer aanmeldingen zijn dan er plek is, dan zullen we kijken of daar een oplossing voor is.
Update: op 25 juni is er nog voldoende ruimte!

Meer informatie


Meer informatie over het schaakkamp is te krijgen bij:

Pascal Losekoot, tel. 035-6012745,
p.losekoot@xs4all.nl

of Monique Stam, tel. 035-6938220, monique.stam@hetnet.nl

Of lees het verslag van vorig seizoen (Baarnse Schaakvereniging) of dat op de site van de KNSB.

Aanvullende opmerkingen/regels


  1. De schaakvereniging kan afwijken van de gestelde leeftijdsgrenzen, en kan in zeer uitzonderlijke gevallen deelnemers van deelname uitsluiten. Deelnemers dienen het gehele weekend aanwezig te zijn. Deelname aan slechts één of twee dagen is niet mogelijk. Ouders (muv. de begeleiders) kunnen uit praktische overwegingen niet bij het kamp aanwezig zijn.

  2. Het inschrijfgeld moet uiterlijk 14 juli betaald worden. De inschrijving is pas volledig als het inschrijfgeld betaald is. Inschrijfgeld wordt gerestitueerd als het schaakkamp (bijvoorbeeld door te weinig interesse) niet doorgaat. Bij verhindering van een deelnemer wordt het inschrijfgeld alleen gerestitueerd als er een vervanger gevonden wordt of bij buitengewone omstandigheden. Na betaling wordt een bevestiging gestuurd. Uiterlijk een maand van tevoren wordt uitgebreide informatie gestuurd.

  3. De schaakvereniging zal een groepsverzekering afsluiten voor in het geval van onverhoopte ongelukken. De deelnemers dienen zelf een ziektekosten- en WA-verzekering te hebben.

  4. De huisregels van de Baarnse Schaakvereniging zijn van toepassing.

  5. Aan de informatie op deze internetpagina kunnen geen rechten worden ontleend.

—Pascal Losekoot