Intern, Uitgelicht, Uncategorized, Volwassenen

Rustig

Rustig

Van de 44 leden op de ranglijst bij de senioren, spelen er slechts twaalf een partij in ronde 34. Ondanks dat wit mag beginnen scoren deze ronde  de zwarte stukken beter.

160624 Duister HS
Spijkerman speelt met wit tegen Duister de Londense opening. Dat gaat een tijdje theoretisch gelijk op. Een zet voor het remise-aanbod van Duister, mist Duister een sterke voortzetting. Dat wordt duidelijk als thuis de computer aan het rekenen gaat.
160624 Timmerman-Knight HS
Timmerman zal thuis nog wat willen sleutelen aan zijn koningsgambiet. Het stukoffer van Timmerman op de negende zet wordt door Knight weerlegt. Ook de computer is niet akkoord met het stukoffer.
160624 Lambrechts jr-Kok HS
De verse kampioen van de C-groep in de SGS, Lambrechts junior, speelt met wit de grandprixvariant tegen de siciliaan van Kok. Deze grandprix luistert nauw naar de juiste zetvolgorde in de opening. Kok had zich voorbereid op de zetvolgorde, die Lambrechts op het bord brengt. Volgens de grootmeesters speelt de keuze van Lambrechts niet prettig. Kok krijgt een paard, gedekt door een pionnetje, midden in de witte stelling op e3. De witte stukken komen niet lekker op het bord te staan, en zo vertrappelt het paard op e3 Lambrecht’s hoop op punten.
160624 Roothaan-Raudenbusch HS
Mevrouw Roothaan maakt het de op papier sterkere Raudenbusch erg lastig. Tot zij een paard geeft voor twee pionnen. Daar weet Raudenbusch wel wat van te maken.
160624 Vermulst-Mink HS
Vermulst en Mink schuiven de pionnen tegen elkaar. Vermulst met het loperpaar. Een loper voor en achter de pionnen. Die loper erachter is te vervelend voor Mink.
160624 Lambrechts sr HS
Lambrechts senior met zwart truukt Kessler met een loperaanval op twee torens. De kwaliteit is voldoende voor de winst.

Uitslagen ronde 34
Spijkerman      - Duister       remise
Timmerman       - Knight        0-1
M Lambrechts jr - Kok           0-1
Roothaan        - Raudenbusch  0-1
Vermulst        - Mink          1-0
Kessler         - R Lambrechts  0-1
De stand na ronde 34 met spelers die meer dan 13 partijen hebben gespeeld.
1   Losekoot     1110
2   Duister      913
3   Spijkerman   792
4   Kok          726
5   Droogh      694
6   Breukers    648
7   Timmerman    616
8   Kruiswijk    613
9   Raudenbusch 612
10  M Lambrechts 575

10 comments

 1. Waarom opeens 13 partijen gespeeld moetn hebben om in de stand voor te komen, Ed?
  Lijkt wat willekeurig (en ik val er natuurlijk net onder).

  1. Is zeker niet persoonlijk bedoeld. Er staan veel spelers in de top tien die je weinig ziet op de clubavond. We weten dat de eerste vijf/zes borden van het eerste team veruit de beste spelers zijn van de BSV. Ik vond het een leuk idee om één ronde voor het einde van de interne competitie spelers te “belonen” voor het in leven houden van de interne competitie. Ik wil zelf niet op nummer 1. Dus gekeken naar een instelling voor een filter. Het aantal partijen dat de nummer 1 heeft gespeeld: 14. Minus één is 13. Dus alleen spelers vermelden die meer dan 13 partijen hebben gespeeld. Er vallen 4 spelers af. Dat is veel en leuk voor de nummers 7 t/m 10. Op de link van de interne competitie, bovenaan deze site (Volwassenen/Stand interne competitie) staat de echte stand.

   1. Ik vind het eigenlijk wel een goed idee om vanaf bijv. ronde 10 of zo enkel de spelers te vermelden die minimaal bijv. 40 % van de mogelijke partijen hebben gespeeld!
    Misschien iets om over te stemmen in de jaarvergadering??

    1. Het is een idee Thur, maar het heeft ook nadelen. Zo zullen spelers die niet op de ranglijst staan wellicht ook interesse verliezen om mee te doen – want als je niet eens op de ranglijst staat, dan doe je eigenlijk niet mee. De afgelopen jaren zijn er al enkele maatregelen genomen om niet-spelen minder te belonen, zoals geen punten meer na de 12de afwezigheid en een minimum aantal partijen voordat je op de ranglijst komt. Overigens is er in het programma geen optie om een percentage in te stellen; een vrijwilliger die elke week de standen filtert zal dan dus nodig zijn.

     Overigens heb ik 24 rondes meegedaan, niet 14 (!): 14 intern; 9 rondes extern en 1x een bye. Ed komt op 25 uit (19+6 extern). Niet echt veel vergeleken met eerdere seizoenen, maar soms gaat werk voor.

     Van de tien clubtitels is dit niet degene waar ik nou het meest trots op ben met intern 9,5 uit 14. Gelukkig was mijn externe score wat beter 🙂

     Het positieve mbt. twee seizoenen geleden is dat het me gelukt is in elk geval 1x van Daan te winnen – en “slechts” 2 keer te verliezen…
     Daarmee vind ik het ook welletjes qua intern spelen voorlopig: ik wil me concentreren op training geven (ook op vrijdag) en geef graag iemand anders de kans om voor de clubtitel te gaan komend seizoen. Wat dat betreft ben ik zeker benieuwd wie dat gaat worden!

     1. Dat klinkt redelijk, dus dan toch maar zo houden…

 2. Je had beter 15 kunnen doen Ed, dan had je eerste gestaan 😉

  1. Had ik gezien, maar dat wilde ik niet. Zie antwoord bij Daan hierboven.

 3. Ik stel voor om de stand te baseren op het aantal gewonnen partijen 😉

Comments are closed.