2009

Rustig schaakavondje

Vanwege een externe wedstrijd van het eerste achttal werden slechts zeven partijen gespeeld. Evenals vorige week weer veel remises. Maar de remisekoning van vorig seizoen – Reinier Schaap – sloeg wel toe.Clubkampioen Pascal Losekoot wist afgelopen vrijdagavond zijn zesde overwinning te boeken in de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging. Tegenstander Rien van Brummelen speelde behoedzaam en verdedigend, terwijl Losekoot rustig ontwikkelde en afwachtte. Uiteindelijk gaf de beter ontwikkelde stelling van Losekoot de doorslag.

Paul Evers is ook aan een goede serie bezig en behaalde zijn derde overwinning, waardoor hij al vier ronden achter elkaar (één keer remise) ongeslagen is. Vrijdag versloeg hij Henk Meeuwissen vrij snel na een slim aftrekschaakje waarmee hij de dame van Meeuwissen won.

Remiseklassement
Van zijn eerdere nederlagen had Reinier Schaap geleerd. Tegen Johan Vermulst speelde hij scherp en gedurfd. Hij offerde zijn dame tegen twee stukken en wist vervolgens een pion tot dame te promoveren. Daarna kon hij vrij eenvoudig zijn tweede overwinning van het seizoen binnenhalen.

Schaap heeft dit schaakseizoen nog maar één remise behaald, terwijl hij vorig seizoen toch tot remisekoning was gekroond. Oldekamp, Michels en Koekkoek staan nu met elk drie remises aan kop in het remiseklassement. Thijs Michels (tegen de verrassend sterk spelende nieuwkomer Henri Spijkerman) en Ton Koekkoek (tegen Rienk Andriessen) speelden vrijdag ook remise. Ger Oldekamp stond tegen Peter Vegter op verlies en had getekend voor remise, maar hij kreeg zelfs het volle punt in de schoot geworpen. Vegter meende ten onrechte mat gezet te worden en offerde zijn dame. Een triest einde van een verder prima partij voor Vegter.
Jeugdtalent Geertièn de Vries behaalde een knap remiseresultaat tegen Werner Raudenbusch.

Uitslagen van de 10e ronde
Uitslagen

Losekoot – Van Brummelen	1-0
Spijkerman – Michels		remise
De Vries – Raudenbusch	        remise
Evers – Meeuwissen		1-0
Andriessen – Koekkoek		remise
Vegter – Oldekamp		0-1
Vermulst – Schaap		0-1

Tussenstand na de 10e ronde
Stand

1. Moes		        481
2. Overbeek		422
3. Losekoot		411
4. Van Voorthuizen	362
5. Vlug			344
6. Lensink		344
7. Van Brummelen	310
8. Meijer		307
9. Wiegers		299
10.Spijkerman		291

Vrijdag 27 november wordt de elfde ronde van de interne competitie gespeeld. Aanvang: 19.45 uur. Speellocatie: De Leuning, Oranjestraat 8 in Baarn. Vanaf 18.30 uur schaken de jeugdleden en zijn er ook jeugdschaakactiviteiten in het kader van High Five. Meer informatie over schaken in Baarn is te verkrijgen bij secretaris Ton Koekkoek (tel. 06 46078172), of jeugdleider Pascal Losekoot (tel.035-6012745), en via www.baarnseschaakvereniging.nl—Ton Koekkoek