2006

Robin van Kampen Nederlands Kampioen

Robin van Kampen is in Venlo Nederlands Kampioen tot en met 14 jaar (C) geworden. Robin begon het toernooi met een nederlaag tegen de jonge Stefan Beukema, maar kwam daarna sterk terug. Vooral met zwart, met de Siciliaanse Verdediging, kon hij uitblinken. Voor de laatste ronde stond hij een halfje voor op zijn concurrenten. Robins clubgenoten Ewoud de Groote (A) en Daan Lensink spelen op dit moment nog. Ewoud doet het erg goed en staat op de gedeeld derde plaats, Daan Lensink heeft na zijn start van 2,5 uit 4 geen punten erbij gehaald, maar speelt op dit moment een sterke partij.

Zijn laatste tegenstander Ilias speelde – enigszins verrassend – met wit 1.c4, maar Robin kwam al snel beter te staan. klik hier voor de "live " partij . 6.d3 was fout, vanwege 6…e4, waarna de witte koning het vuur dreigde te komen. Daarom sloeg wit na 7…xd3 met 8.Dxd3 terug, maar de penning van het c3-paard en de kwetsbare opstelling van de witte dame zorgde voor combinatiemogelijkheden. 10.b3 (om c4 te dekken) maakte het nog erger, op de zeventiende zet moest wit de partij opgeven.

Daarmee kwam een snel eind aan een spannend toernooi. Vooral de partij tegen Anne Haast (subtiel en zorgvuldig uitgespeeld) en tegen Milan Mostertman (origineel en sterk gespeeld) en tegen Benjamin Bok (een matige stelling – ontstaan door het overzien van Pd5! – langzaam omgezet in winst) zijn het naspelen waard. Tegen Henk-Jan Evengroen had hij geluk: Robin bood in een zeer slechte stelling remise aan, wat zijn tegenstander aannam.(klik hier voor de partijen).

Links

Toernooiwebsite

—Pascal Losekoot