Intern, Volwassenen

Rob Boss verrassende runner-up Baarnse Schaakvereniging

De eerste bekerpartijen van de Baarnse Schaakvereniging hebben geen verrassing opgeleverd. Zoals verwacht mocht worden, plaatsten de eerste achttalspelers Daan Lensink, Ed Duister en Ashley Krishnasing zich voor de tweede ronde. Laatstgenoemde blijft bovendien aan kop van de ranglijst. Verrassende nummer twee is Rob Boss die een andere achttalspeler, Henri Spijkerman, wist te verslaan.Koploper Krishnasing speelde weer geconcentreerd. Tegenstander Werner Raudenbusch kwam niet onder de druk uit, maakte een fout en moest niet veel later opgeven. Ook de debutanten in het bekertoernooi, Mees Heeringa en Martijn Kruiswijk, konden het hun tegenstanders niet moeilijk genoeg maken, zodat Duister en Lensink door bekeren.

Uitstekende start
Het topduel in de interne competitie was de partij tussen Boss en Spijkerman. Boss is het seizoen meer dan uitstekend begonnen met overwinningen op Meijer en Oldekamp en een remise tegen Lensink. Ook tegen Spijkerman kwam hij weer goed voor de dag. Nadat Boss een kwaliteit had gewonnen, maakte hij het vakkundig af, al het tegenstribbelen van Spijkerman ten spijt.
Clubkampioen Pascal Losekoot behaalde tegen Thijs Michels pas zijn eerste overwinning van het seizoen. Toch is het ook voor Losekoot een goede start, want door omstandigheden was het ook pas de eerste partij die hij dit seizoen intern speelde. Hij heeft dus nog een 100% score.

Jos Wolterse laat met zijn toptien notering zien dat hij een aanwinst is voor de vereniging. Vrijdag versloeg hij Ton Koekkoek. Ger Oldekamp was het seizoen goed begonnen, maar kreeg daardoor sterke tegenstanders tegenover zich. Kasper Wiegers bleek dit keer een maatje te groot. Wim van Teutem had een goede aanval op de koning van Johan Vermulst. Deze was echter een zet eerder en joeg de koning van Van Teutem over het bord om hem daar mat te zetten. De langste partij van de avond was die tussen Marco Meijer en Rienk Andriessen. Laatstgenoemde kwam iets beter te staan, maar maakte in tijdnood een fout waardoor de winst alsnog naar Meijer ging.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Meijer - Andriessen   	1−0
Boss - Spijkerman    	1−0
Oldekamp - Wiegers   	0−1
Vermulst - Van Teutem  	1−0
Koekkoek - Wolterse   	0−1
Michels - Losekoot   	0−1

Beker

Raudenbusch - Krishnasing 	0−1
Heeringa - Duister    	0−1
Kruiswijk - Lensink   	0−1

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

 1 Krishnasing 	203,0
 2 Boss     	180,0
 3 Lensink    	162,0
 4 Brantjes   	151,0
 5 Losekoot   	147,0
 6 Duister   	141,0
 7 Van Brummelen 	136,0
 8 Meijer    	134,0
 9 Wolterse   	120,0
10 Spijkerman  	117,0

Vrijdag speelt het achttal een uitwedstrijd tegen Amersfoort 6. Tevens wordt vanaf 19.45 uur ronde 6 van de interne competitie gespeeld. De jeugd is vanaf 18.30 in De Leuning, Oranjestraat 8, voor de lessen en de onderlinge competitie.
Meer informatie over het schaken in Baarn is te vinden op de website www.baarnseschaakvereniging.nl. U kunt ook contact opnemen met secretaris Ton Koekkoek, tel. 5420605, of jeugdleider Daan Lensink, tel. 5417648.
—Marco Meijer