Toernooien, Uitgelicht, Volwassenen

Prima start schaakjaar 2015 met Veldhuizen Nieuwjaarstoernooi

Prima start schaakjaar 2015 met Veldhuizen Nieuwjaarstoernooi

De Baarnse Schaakvereniging heeft het schaakjaar 2015 op 2 januari geopend met het traditionele oliebollentoernooi. Vanwege de datum dit keer Nieuwjaarstoernooi gedoopt, maar met de door sponsor banketbakkerij Veldhuizen geleverde oliebollen en appelbeignets was de traditionele sfeer zeer herkenbaar aanwezig.
DSCN5883
Met een totaal bezoekersaantal van bijna 50 schaakliefhebbers was het iets minder druk dan voorgaande jaren, maar de sfeer in het Rode Kruisgebouw zat er goed in. Aan het schaaktoernooi deden 39 schakers mee; de meesten van de plaatselijke schaakvereniging zelf, maar ook een tiental buitenstaanders. De avond werd geopend met een glas champagne en een toost van voorzitter Martijn Kruiswijk op schaakjaar 2015.
DSCN5891DSCN5875
Vervolgens werden vele partijen gespeeld in het zesrondige toernooi. Veel spanning, maar vooral veel ontspanning beheerste het grootste deel van het toernooi. Ewoud de Groote schreef het toernooi op zijn naam. Dit voormalig lid van de Baarnse Schaakvereniging haalde een zeer knappe score van 5,5 uit 6. Hij nam daarmee het stokje over van zijn broer Jesper, die de twee edities hiervóór op zijn naam schreef. Jesper kwam nu niet verder dan de 12e plaats. Vincent Pandelaar werd op weerstandspunten tweede, gevolgd door Pascal Losekoot en Yme Brantjes op respectievelijk plaats drie en vier, met ieder het knappe aantal van 5 punten.
DSCN5894
De avond werd afgesloten met een drankje en nog een heerlijke oliebol van bakkerij Veldhuizen.
Komende vrijdag wordt de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging weer vervolgd. Ronde 14 begint om 19.45 uur. Ook de jeugd gaat dan weer schaken vanaf 18.30 uur.

3 comments

  1. Ton, heel goed begin van 2015 qua verslaggeving! En ook zo snel…. 😉 Er gaat niets boven een actuele site.

  2. Wat een gezelligheid sprankelt uit dit mooie verslag Ton!

Comments are closed.