2008

Prijzen schaakclub verdeeld

Met nog één ronde te spelen is het duidelijk hoe de prijzen verdeeld worden voor in de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging. Dat Pascal Losekoot clubkampioen zou worden, was al langer bekend. Na de elfde ronde is het ook zeker dat Vincent Pandelaar de derde cyclus op zijn naam zal schrijven. Hij is niet meer in te halen door de concurrentie. Zijn belangrijkste belager was Losekoot en die remiseerde vrijdag tegen Werner Raudenbusch. Rob Boss haalde een fraaie overwinning op Marco Meijer.Door omstandigheden was het ruim een maand geleden dat Werner Raudenbusch zijn laatste partij speelde voor de interne schaakcompetitie. Hij was het duidelijk nog niet verleerd want hij bleef vrij gemakkelijk op de been tegen Pascal Losekoot. Met het de zekerheid van het aanstaande clubkampioenschap drong Losekoot niet aan en omdat ook Raudenbusch niet wilde forceren was een gelijkspel de logische uitslag. Marco Meijer forceerde wel tegen Rob Boss. Deze was goed uit de opening gekomen, maar na een afruil was er een gelijk eindspel op het bord gekomen. Boss bood tegen zijn natuur in remise aan, maar Meijer speelde door. "Heel leerzaam, " meende Boss achteraf. Hij bleef heel nauwkeurig spelen, Meijer kwam er niet door en kon uiteindelijk pionpromotie en verlies niet voorkomen.

Snel klaar
Vincent Pandelaar had weinig moeite met Peter van de Veer. Al snel won Pandelaar materiaal en niet lang daarna de partij. Ook Waldemar Moes ging het dit keer vrij gemakkelijk af. In de vorige cyclus was hij nog ternauwernood weggekomen met Yme Brantjes, maar dit keer gaf de ervaring de doorslag tegen de jeugd. Collega jeugdspeler Kasper Wiegers won wel weer. Conrad Keijzer leek lange tijd gelijk op te kunnen gaan, maar plotseling was het afgelopen. De snelste overwinning kwam echter op naam van Rien van Brummelen. Voordat de clubavond goed en wel begonnen was, had hij Hans van Briemen al mat gezet. "Een bekende fout in de opening, " erkende de verliezer.

Rienk Andriessen en Thijs Michels maakten er een langere partij van. Michels had materiële voorsprong, maar Andriessen de aanval. Die twee bleken elkaar in balans te houden, want de partij eindigde in remise. Ook het duel tussen Ger Oldekamp en Peter Vegter eindigde gelijk. Vegter had moeten winnen, maar kreeg dat in het eindspel net niet voor elkaar. Toch was hij wel tevreden. Dat was Wim van Teutem niet: "Weer verloren ". Hij kende inderdaad net als tegenstander Paul Evers nog weinig geluk deze cyclus. Evers kon nu tenminste weer een overwinning bijschrijven. Johan Vermulst en Geertièn de Vries spelen juist een heel goede cyclus. De Vries won zelfs de laatste vier ronden op een rij en voegde daar nu een vijfde winstpartij aan toe. Door deze resultaten is De Vries terug te vinden op de zevende plaats in de cyclusstand.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Losekoot - Raudenbusch  	remise
Moes - Brantjes     	1-0
Pandelaar - Van de Veer 	1-0
Boss - Meijer      	1-0
Wiegers - Keijzer    	1-0
Van Brummelen - Van Briemen 	1-0
Van Teutem - Evers    	0-1
Andriessen - Michels   	remise
Vermulst - De Vries   	0-1
Oldekamp - Vegter    	remise

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Pandelaar 	584
2. Losekoot 	525
3. Lensink 	488
4. Moes 	468
5. Meijer 	467
6. Brantjes 	461
7. De Vries 	455
8. Witkamp 	449
9. Andriessen 	425
10. Wiegers	407

Vrijdag wordt er niet gespeeld voor de interne competitie. Soest komt op bezoek voor de jaarlijkse massakamp. Deze zal vanaf 19.45 uur gespeeld worden in De Leuning, Oranjestraat 8. De jeugd is al vanaf 18.30 uur aanwezig voor de lessen en de onderlinge competitie. Meer informatie over het schaken in Baarn is te vinden op de website www.baarnseschaakvereniging.nl. U kunt ook contact opnemen met de secretaris Jan Overbeek, tel. 5421504, of de jeugdleider, Pascal Losekoot, tel. 6012745.—Marco Meijer