2005

Pascal Losekoot winnaar Vechtstreektoernooi

Zondag 13 november vond in Maarssen voor zowel de jeugd als voor de volwassenen het jaarlijkse Vechtstreek schaaktoernooi plaats. Ook de Baarnse Schaakvereniging was dit jaar van de partij en dit met veel succes!

In de groepen 1 en 2 gingen respectievelijk Pascal Losekoot en Robin van Kampen goed van start met beiden 3 punten uit ook 3 partijen. Toen de 2 Baarnaars Pascal en Arthur elkaar in een onderling duel tegenkwamen nam Pascal genoegen met remise en eindigde uiteindelijk, na in de laatste ronde een nederlaag geïncasseerd te hebben, met een score van 5,5 uit 7. Een niet geringe prestatie van de oud clubkampioen van de Baarnse schaakvereniging, gezien de sterke bezetting in die groep. Arthur Vlug eindigde met 5 uit 7 en dat was goed voor een fraaie tweede plaats in de eerste groep.

In groep 2 mochten Ashley Krishnasing en de nog enigszins verbaasde Marco Meijer het in de eerste ronde al tegen elkaar opnemen. Marco had eerder die ochtend de verwachting dat hij op rating toch nog een groep lager zou spelen, maar dit was helaas niet het geval. Extra teleurstellend was de nul die hij incasseerde. Maar ook Ashley was nog niet helemaal bij, want toen hij in de derde ronde tegen Robin van Kampen moest spelen en tot zijn schrik, tijdens het roken van een sigaret, hoorde dat de ronde al lang van start was gegaan eindigde de partij enigszins naar verwachting in een tijdcrisis en een nederlaag. Desalniettemin een leuke overwinning voor Robin die daarnaast ook won van jeugdtalent Wesley Vermeulen en uiteindelijk zelfs eindigde op 6,5 punten uit 7. Marco Meijer had helaas genoeg zijn dag niet en eindigde met 2 punten uit 7, hoewel hij achteraf toegaf dat 0 uit 7 zijn verwachting was en men in dit geval dus van succes mag spreken. Robin van Kampen won de groep en Ashley Krishnasing werd tweede.

In groep 4 konden we Ton Koekkoek vinden. Hoewel hij wat moeizaam van start ging; hij is anders dan aan zijn naam te zien niet bepaald een vroege vogel, kwam hij later wel op gang en scoorde toch nog een mooie 50% score. Hij eindigde dus met 3,5 punt. Daan Michiels speelde in groep 6 en haalde daar de tweede prijs binnen!

Al met al was het een geslaagde dag voor de Baarnaars, want iedereen was toch tevreden. In Maarssen slootten wij af met een leuke groepsfoto waarop vooral de jeugd te zien is met hun welverdiende prijzen. Volgend jaar zal het vast net zo leuk worden!

Jeugd

In de D-categorie speelde Levente Vervoort een mooi toernooi. Hij verloor alleen van de nummer één Cas Michels en met 7 uit 8 werd hij tweede. Daar hoorde natuurlijk een mooie beker bij. Gino de Mon was nog een beetje herstellende van een griepje. Met rode konen kwam hij tot het mooie resultaat van 5,5. uit 8 en werd daarmee vijfde. Martin Schalij speelde ook een goed toernooi en haalde ook 5.5 uit 8. Door weerstandpunten eindige hij achter Gino op de zesde plaats. Koen Postma ging ook goed van start daarna liet hij wat puntjes liggen en werd uiteindelijk met 4 uit 8, 24ste.
Loran Hamelink en Yme Brantjes (C categorie) haalden 4,5 uit 8 en werden respectievelijk 17e en 20e.

Tijs Aarsen speelde in de E categorie alhoewel hij eigenlijk nog maar een G-tje is: hij is geboren in 1998. Hij speelde een paar mooie partijen en eindige zeer goed op 50%. Dat belooft nog wat voor de toekomst!

"2005vechtstreektoernooi

Rond half zes kon iedereen – de jeugdige bekerwinnaars en de oudere enveloppe-winnaars in het bijzonder – terugzien op een leuk verlopen toernooi.
—Ashley Krishnasing en Monique Stam