2009

Overbeek stuit opmars Van Brummelen

Jan Overbeek neemt de tweede plaats in de interne competitie van Rien van Brummelen over na onderling duel. Ook Simon van Voorthuizen, Arthur Vlug en Thijs Michels zijn aan een goede serie bezig.In de topper van de avond kwamen afgelopen vrijdag Jan Overbeek en Rien van Brummelen – de verrassende nummer 2 in het klassement – tegenover elkaar te zitten. Overbeek opende goed en bouwde een sterke stelling op met een pion voorsprong. Het duurde echter nog tot laat in de avond voordat de taaie Van Brummelen de handdoek in de ring gooide. Op de ranglijst wisselden de twee van positie. Zijn opmars naar de top is nu gestuit, maar gezien zijn gedegen spel zal Van Brummelen nog wel even in de hogere regionen blijven. Overbeek staat nu stevig op de tweede plaats, maar de niet spelende Waldemar Moes blijft de onbetwiste, ongeslagen koploper.

Goede series
Behalve genoemde schakers is ook Simon van Voorthuizen aan een goede serie bezig. Tegen Daan Lensink boekte hij alweer zijn vierde zege van het seizoen. Lensink opende iets te enthousiast, waardoor Van Voorthuizen de betere stelling kreeg. Toen Lensink een grote fout maakte, was het snel afgelopen. Van Voorthuizen is nu op een fraaie derde plaats te vinden.
Arthur Vlug speelde pas zijn derde partij dit seizoen, maar hij won ze wel alledrie en is daarmee mét Moes de enige nog ongeslagen actieve schaker. Dit keer was Ashley Krishnasing – die wel met een heel bijzondere opening startte – het slachtoffer. Het leverde Vlug weer een toptiennotering op.
Rob Boss was blij dat hij eindelijk eens niet tegen een veel sterker geachte schaker hoefde te spelen. Tegen Thijs Michels werd het echter beslist niet eenvoudig. In de langste partij van de avond bleek Michels na het afruilen van de meeste stukken zelfs een beslissende pionnenvoorsprong te hebben opgebouwd. Boss bleef lang goed verdedigend en dreigend spelen, maar Michels bleef kalm en speelde de partij zeer geconcentreerd uit. Met zijn derde zege op rij is ook Michels aan een goede serie bezig. In het klassement vinden we hem nu op de veertiende plaats. In deze vorm ligt een toptiennotering voor de hand.

Partij der blunders
Na twee nederlagen op rij wist Werner Raudenbusch die negatieve spiraal tegen Ton Koekkoek te doorbreken. Laatstgenoemde had niets af te dingen op de verdiende overwinning, die Raudenbusch weer in de toptien bracht. Paul Evers kwam twee pionnen voor, maar winst was nog ver te zoeken. Dankzij een grote fout van Johan Vermulst boekte Evers zijn eerste overwinning van het seizoen.
In de partij tussen Henk Meeuwissen en Conrad Keijzer werden meer fouten gemaakt. Zelf noemden ze het de ‘partij der blunders’. Na de zoveelste fout van Keijzer was het voor hem echter afgelopen.
Dit seizoen worden opvallend weinig remises gespeeld, maar de remisekoning van vorig seizoen – Reinier Schaap – en de dit seizoen naar die titel flirtende Ger Oldekamp zetten hun partij vakkundig vast en tekenden wel voor remise.

Uitslagen van de 7e ronde
Uitslagen

Overbeek – Van Brummelen	1-0
Lensink – Van Voorthuizen	0-1
Vlug – Krishnasing		1-0
Raudenbusch – Koekkoek	        1-0
Boss – Michels			0-1
Meeuwissen – Keijzer		1-0
Evers – Vermulst		1-0
Oldekamp – Schaap		remise

Tussenstand na de 7e ronde
Stand

1. Moes		        414
2. Overbeek		307
3. Van Voorthuizen	278
4. Van Brummelen	277
5. Losekoot		276
6. Meijer		237
7. Vlug			235
8. Spijkerman		226
9. Raudenbusch		221
10.De Vries		218

30 oktober wordt de Algemene Vergadering gehouden vanaf 20.00 uur. Vrijdag 6 november wordt de achtste ronde van de interne competitie gespeeld. Aanvang: 19.45 uur. Speellocatie: De Leuning, Oranjestraat 8 in Baarn. Die dag speelt Baarn 1 zijn eerste externe competitiewedstrijd in en tegen Soest. Meer informatie over schaken in Baarn is te verkrijgen bij secretaris a.i. Ton Koekkoek —Ton Koekkoek