Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Over, merkwaardige, remises en pech

Over, merkwaardige, remises en pech

Verslag Walter Schram, Foto’s Henri Spijkerman/Walter Schram

Vrijdag 16 november stond ronde 9 van de interne competitie op het programma. Omdat het achttal een competitiewedstrijd speelde waren er zeven spelers aanwezig. Conrad Keijzer keerde met een bye huiswaarts en er werden drie borden opgezet. Twee van de drie partijen eindigden in remise en niet alleen is dat een bijzonderheid, maar 1 daarvan was zeker bijzonder.

Pech

Christian Krijnen speelde met de witte stukken tegen Johan Vermulst. Krijnen kwam lekker uit de opening en leek de partij langzaam maar zeker naar de winst te gaan voeren. Maar Vermulst laat zich nooit zomaar de kaas van het brood eten en probeerde tegenspel te ontwikkelen. Krijnen reageerde daar niet goed op en zo kon Vermulst alweer zijn 4e overwinning van dit seizoen bijschrijven en klopt nadrukkelijk aan de deur van de top 10.

Bijzondere remise

Erik van Lier trok met de witte stukken direct ten aanval tegen Henk Willemsen. Willemsen verslikte zich al vrij snel in het aanvallende spel van Van Lier en op zet 8 sloeg Van Lier met zijn loper op f7. Willemsen besloot niet terug te slaan maar met zijn koning opzij te stappen. Op zich een juiste beslissing maar daarna ging het alleen maar van kwaad tot erger met zwart. Pionnen en een stuk vlogen van het bord en de zwarte koning kreeg alle hoeken van het bord te zien. Maar toen gebeurde er iets merkwaardigs. Van Lier dacht eeuwig schaak van zwart te zien en bood remise aan. Iets wat door Willemsen met beide handen werd aangegrepen want er was geen eeuwig schaak en zwart stond compleet verloren.

Topper

De topper van de avond was die tussen de nummer 2 Henri Spijkerman met wit tegen de nummer 4 Rob Boss. Spijkerman was gebrand op winst om zodoende de koppositie in de competitie zeer dicht te kunnen naderen. Maar nadat wit nog wel lekker uit de opening kwam kon zwart redelijk consolideren. Op een gegeven moment was het zelfs juist zwart die na pionwinst misschien aan winstplannen kon gaan denken maar de heren besloten dat remise ook een mooi resultaat was.

Krijnen – Vermulst 0-1
Van Lier – Willemsen remise
Spijkerman – Boss remise
Keijzer bye

Stand na ronde 9

1. Duister 356,1
2. Spijkerman 317,0
3. M. Lambrechts 289,3
4. Schram 283,2
5. Boss 280,1